Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

REVIEW: Michael Todd true organics

Πολύ καιρό πριν είχα παραγγείλει κάποια προϊόντα περιποίησης από την εταιρία Michael Todd true organics. Απλούστατα γιατί είναι στην κατηγορία των οργανικών, αγνών, αλλά και αποτελεσματικών προϊόντων. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα για τέτοιους είδους προϊόντα με λίγες χρήσεις, γι' αυτό και μου πήρε αρκετούς μήνες για να γράψω τελικά αυτό το review. 
Επειδή θα βγει μεγάλη αυτή η ανάρτηση, θα σας γράψω μόνο τη γνώμη μου για αυτά, οπότε αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα τους, αλλά και την ίδια την εταιρία, δεν έχετε παρά να την επισκεφτείτε!

Αυτό που διάλεξα εγώ ήταν ένα από τα έτοιμα πακέτα περιποίησης, ανάλογα με τον τύπο δέρματός σου, που προορίζεται για ξηρά-ευαίσθητα δέρματα. Πλέον, το ίδιο πακέτο έχει ναι μεν πάλι 6 προϊόντα, αλλά τα 2 από αυτά είναι διαφορετικά απ' ότι ήταν όταν έκανα την παραγγελία μου.
Ποια δοκίμασα εγώ;



1. Honey & oat gentle deep pore cleanser, 210 ml.
2. Cranberry antiox toner, 250 ml.
3. Tropical fruit scrub, 100 ml.
4. Avocado & mango hydrating mask, 100 ml. 
5. Intensive organic cream eye treatment, 15 ml.
6. Hydration boost facial serum, 30 ml.

Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένη υπέρ του δέοντος από την εταιρία. Υπέροχα προϊόντα, απλές και όμορφες συσκευασίες, υπέροχη ποιότητα, και εξαιρετικές ποσότητες σε κάθε προϊόν.

Συγκεκριμένα:
Το καθαριστικό προσώπου είναι από τα ωραιότερα που έχω δοκιμάσει ποτέ! Καθαρίζει αποτελεσματικά, αφήνοντας απόλυτα καθαρή την επιδερμίδα. Κάνει υπέροχο αφρό, και λόγω της μυρωδιάς εσπεριδοειδών που έχει, σίγουρα σε τονώνει. Αφαιρεί ακόμα και μάσκαρα! Το απολεπιστικό προσώπου είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα μου ever, αν εξαιρέσεις τη μυρωδιά του(αν και πολλές την αγαπούν). Έχει μορφή κρέμας, και περιέχει άπειρους μικρούς κόκκους. Περισσότερο μου θυμίζει προϊόν microdermabrasion, παρά scrub. Αποτέλεσμα; Σούπερ απαλή επιδερμίδα! Από τα αγαπημένα προϊόντα του πακέτου ήταν επίσης και η μάσκα. Πρώτα, με εξέπληξε η μυρωδιά και το χρώμα της. Όταν την εφαρμόζεις στο πρόσωπο, πραγματικά φαίνεται σαν να "έλιωσες" ένα μάνγκο και το άπλωσες πάνω σου. Φυσικά, δε φταίει μόνο η όψη της, αλλά και η υπέροχη μυρωδιά φρέσκου μάνγκο. Μοναδικό προϊόν! Αισθάνεσαι και βλέπεις ότι κάνει δουλειά από την πρώτη κιόλας χρήση. Είναι από αυτές που σε "κοκκινίζουν". Αναπλάθει το δέρμα, δίνει λάμψη και ενυδάτωση. Δεν σας προτρέπω να τη δοκιμάσετε αν έχετε ΥΠΕΡευαίσθητο δέρμα. Δεν μπορώ να πω κακιά κουβέντα ούτε για την τονωτική λοσιόν με cranberry. Είναι ΥΠΕΡενυδατική. Σκεφτείτε ότι πολλές φορές πριν ξεκινήσω το μακιγιάζ μου, αν βαριόμουν να πλύνω το πρόσωπό μου, να βάλω ενυδατική και να περιμένω να στεγνώσει, ή αν δεν είχα πολύ χρόνο, τότε ένα βαμβακάκι εμποτισμένο με τη λοσιόν αυτή μου προσέφερε καθαρισμό, τόνωση και ενυδάτωση. Ακόμη ένα μοναδικό προϊόν! Περιττό φαντάζομαι είναι να αναφέρω ξανά την ωραία μυρωδιά που έχει κι αυτό. Ο ορός δεν με ξετρέλανε. Το χειμώνα ναι, απορροφάται άμεσα, αλλά το καλοκαίρι χρειάζεται πολύ ώρα να απορροφηθεί. Είναι το μόνο από αυτά που δοκίμασα που η μυρωδιά του θυμίζει προϊόντα Neal's Yard. Έντονη, πιπεράτη μυρωδιά που θυμίζει και λιβάνι μη σας πω. Δεν μπορώ όμως να αμφισβητήσω την καταπληκτική ενυδάτωση που προσφέρει στο δέρμα. Το μοναδικό προϊόν που με άφησε αδιάφορη είναι η κρέμα ματιών. Λεπτή υφή, γρήγορη απορρόφηση, διακριτικότατη εώς ανύπαρκτη μυρωδιά, ΑΛΛΑ... ούτε μείωση των λεπτών γραμμών είδα, ούτε μείωση μαύρων κύκλων. Το μόνο που προσφέρει είναι ενυδάτωση.

Σίγουρα αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία στην εταιρία αυτή. Η σχέση ποιότητας-τιμής-ποσότητας είναι μοναδική. Δύσκολα βρίσκεις προϊόντα περιποίησης με οργανικά, φυτικά συστατικά με αποδεδειγμένα αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας χρήση, σε λογικές τιμές. π.χ. η λοσιόν που τονώνει, ενυδατώνει κι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες βρίσκεται στα 250 ml και κοστίζει 16 περίπου ευρώ, ενώ στα 50 ml 3.50 ευρώ. 
Κάτι ακόμα που μου αρέσει είναι η ποικιλία επιλογών που έχεις από προϊόντα, αλλά και η επιλογή που έχεις για να δοκιμάσεις κάποια από αυτά σε travel size. Μπορείτε να βρείτε μεμονωμένα όποιο προϊόν θέλετε, ή να δείτε τα έτοιμα πακέτα, τα οποία συμφέρουν πολύ περισσότερο. 




Έχετε δοκιμάσει κάτι από michael todd true organics;
Είναι κανένα προϊόν της εταιρίας στη wishlist σας;


Τα λέμε σύντομα...

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

περιποίηση από τη Neal's Yard Remedies

Μία παγκοσμίως γνωστή "καλή" εταιρία περιποίησης επιδερμίδας είναι η Neal's Yard. Κι όταν λέω "καλή", αναφέρομαι στα καλά συστατικά της.


Είχα κάποια δείγματα, οπότε αποφάσισα να τα χρησιμοποιήσω όλα την ίδια φορά, για να δω τί μπορούν να προσφέρουν στην επιδερμίδα μου όλα μαζί. 


Αυτά που χρησιμοποίησα είναι το wild rose beauty balm, η white tea enriching facial mask και το rejuvenating frankincense facial serum. Κοινώς, καθάρισα/απολέπισα το δέρμα μου με το πρώτο, του έδωσα θρέψη με το δεύτερο και κλείδωσα τα οφέλη και ενυδάτωσα την επιδερμίδα μου με τον ορό. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε και τα συστατικά του κάθε προϊόντος, για να διαπιστώσετε και μόνες σας την ποιότητά τους.


beauty balm

facial mask

facial serum

Το Beauty balm είναι ένα κίτρινο, γυαλιστερό balm, σα λάδι, άκρως πολυτελές. Έχει έντονη μυρωδιά τριαντάφυλλου-λογικό-έχει λίγους κόκκους και κάνει το δέρμα απίστευτα μαλακό και σούπερ ενυδατωμένο. Η μάσκα είναι λευκή, δεν είναι λεπτόρρευστη και δεν είναι από αυτές που στεγνώνουν κατά την εφαρμογή τους. Φυσικά έχει έντονη μυρωδιά, όχι ευχάριστη κατά τη γνώμη μου. Τέλος, το serum είναι λευκό και λεπτόρρευστο και έχει μυρωδιά μπαχαρικών(έτσι τουλάχιστον κατάλαβα εγώ).
Σίγουρα είναι πολυτελή προϊόντα, κυρίως το beauty balm, το οποίο είναι το μόνο που θα αγόραζα σε κανονικό μέγεθος από τα 3. Κυρίως γιατί καθαρίζει, απολεπίζει, θρέφει την επιδερμίδα, και της δίνει λάμψη. Ναι, έδωσαν σούπερ ενυδάτωση και λάμψη στο δέρμα μου, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι προϊόντα που απευθύνονται είτε σε πιο ώριμες επιδερμίδες, είτε σε πιο ξηρές επιδερμίδες. Αν είστε από τα άτομα που δεν σας αρέσουν να μυρίζουν τα προϊόντα που βάζετε στο πρόσωπό σας έντονα, μην περιμένετε να μείνετε ικανοποιημένοι από τα συγκεκριμένα προϊόντα της Neal's Yard. 



Ποια είναι η γνώμη σας για τη Neal's Yard; Έχετε δοκιμάσει κάποιο προϊόν τους;



Τα λέμε σύντομα... 

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

NOTD valentine's hearts

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό από το καθημερινό σας μανικιούρ για την ημέρα των ερωτευμένων, σας έχω ένα πολύ απλό σχέδιο, το οποίο μπορεί να φορεθεί και οποιαδήποτε άλλη μέρα. Είναι μίνιμαλ και διακριτικό. Ειδικά αν σαν βάση επιλέξετε κι εσείς μια nude απόχρωση.







Σας αρέσουν τα σχέδια στα νύχια;


Τα λέμε σύντομα...

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Coconut oil, ακόμη δεν το δοκίμασες;

Πολλά είναι τα λάδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο, και μάλιστα τα περισσότερα έχουν πολλά οφέλη. Πολύ καιρό πριν είχα γράψει ανάρτηση για το αμυγδαλέλαιο. Σήμερα θα σας γράψω για το λάδι καρύδας. Οι πολλές του ιδιότητες του δίνουν τη δυνατότητα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

Έχει αντιμυκητιακές, αντιβακτηριδιακές, αντιοξειδωτικές, ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Έχει μικρή μοριακή δομή γεγονός που το κάνει να απορροφάται γρήγορα. Επίσης, έχει την ιδιότητα να διεισδύει σε βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας. Μεταβολίζεται πολύ γρηγορότερα απ' τον οργανισμό συγκριτικά με άλλα λάδια, και μάλιστα αυξάνει την καύση του λίπους.

Πως μπορούμε λοιπόν να εκμεταλλευτούμε όλες αυτές τις ιδιότητες;
Ας ξεκινήσουμε από τα απλά και προφανή και θα συνεχίσω με τα πιο "ιδιαίτερα".


Παίρνοντας με τα χέρια σας μια μικρή ποσότητα μπορείτε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, να το χρησιμοποιήσετε ως μάσκα προσώπου, ή αντί της κρέμας νυχτός σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε και για τα 3 αυτά μαζί. Πως; Κάνοντας μασάζ για αρκετή ώρα, ώστε να έχετε όλα τα οφέλη από την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, ενώ ταυτόχρονα αφαιρείτε το μακιγιάζ. Πάρτε μία απαλή πετσετούλα βρεγμένη με ζεστό νερό, ακουμπήστε την για λίγα λεπτά στο πρόσωπό σας κι έπειτα με ελαφριές πάλι κινήσεις αφαιρέστε το λάδι. Θα έχετε ένα καθαρό, ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα. Φυσικά μετά αν θέλετε, μπορείτε να πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό προσώπου, ή απλά να το περάσετε με ένα βαμβακάκι με ροδόνερο και να αφήσετε την ποσότητα που παρέμεινε σαν overnight mask(απαλύνει λεπτές γραμμές). 

Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο σώμα σας, ή στα σημεία που επιθυμείτε, να βάλετε μια μικρή ποσότητα στη γεμάτη νερό μπανιέρα σας ή στο ποδόλουτρό σας για extra ενυδάτωση, ή να κάνετε επάλειψη στα σημεία που έχετε ραγάδες για να αυξηθεί η ελαστικότητα της περιοχής. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον αφρό ξυρίσματός σας με αυτό, ακόμα και την κρέμα χεριών/σώματος/ποδιών σας. Αναμιγνύοντάς το με κατάλληλα αιθέρια έλαια μπορείτε να φτιάξετε μέχρι και την δική σας χειροποίητη κρέμα κατά της κυτταρίτιδας. 

Μπορείτε να το απλώσετε στα μαλλιά σας για αρκετή ώρα, ή ακόμα και για ολόκληρη τη νύχτα και να λουστείτε μετά. Ή, σε στεγνά μαλλιά, να πάρετε τη μικρότερη δυνατή ποσότητα και να το περάσετε από εκείνες τις ατίθασες φριζαρισμένες τριχούλες. Ή να κάνετε μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού με αυτό ώστε να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος αλλά και να ανακουφιστείτε από τυχόν ξηροδερμία, ή πιτυρίδα.

Μπορείτε να το αναμίξετε με ζάχαρη ή αλάτι και να κάνετε ένα εξαιρετικό απολεπιστικό σώματος, χεριών και ποδιών. Ή αν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον κάποιο αιθέριο έλαιο για extra ευεργετικά αποτελέσματα, ανάλογα με τις ανάγκες σας, ή απλά για καλύτερη μυρωδιά.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις παρανυχίδες σας, στα χείλη, τα φρύδια, τις βλεφαρίδες, ακόμη και σαν αποσμητικό. 

Μπορείτε προσθέτοντας κάποια ακόμα συστατικά(μαγειρική σόδα κυρίως) να φτιάξετε τη δική σας οδοντόκρεμα, μιας και βοηθάει στη λεύκανση των δοντιών, στην πλάκα, τα ούλα, την ευαισθησία, και τη γενικότερη στοματική υγεία. Ακόμα και οι γαργάρες με λάδι καρύδας καλό κάνουν.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι μαυρίσματος, ή το αντηλιακό μαλλιών σας με αυτό μιας και από φυσικού του έχει SPF6-10.   

Μπορεί να σας ανακουφίσει αν καείτε.

Μπορείτε φυσικά να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, ακόμη και να το βάλετε στο ζεστό σας ρόφημα.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και για να αφαιρέσετε τη σκουριά.


Δεν είναι τυχαίο που πολλοί λαοί θεωρούν τον κοκκοφοίνικα ως το δέντρο που δίνει ζωή.

Δεν κάνει καλό μόνο στο δέρμα, αλλά και στον ίδιο τον οργανισμό.


Απλά προσέξτε! Όσο πιο αγνό, τόσο πιο καλό. 



Παρακάτω σας δείχνω αυτό που χρησιμοποιώ εγώ. Είναι virgin coconut oil, unrefined, cold pressed, κατάλληλο για μαγείρεμα (πόσο μάλλον για εξωτερική χρήση).



Σίγουρα αφιερώνοντας λίγο χρόνο, θα βρείτε πάρα πολλές homemade συνταγές για μάσκες, πήλινγκ, οδοντόκρεμες κι αποσμητικά στο διαδίκτυο. 
Εγώ απλά ήθελα να σας ενημερώσω για τις 1000+1 χρήσεις του.




Είμαι σίγουρη ότι κι εσείς θα βρείτε ή θα γνωρίζετε και κάποιον άλλο τρόπο που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το θαυματουργό λαδάκι, οπότε περιμένω και τις δικές σας συμβουλές.


Τα λέμε σύντομα...

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Comparison: Essence eyeliners

Το eyeliner ήταν πάντα το αγαπημένο μου κομμάτι του μακιγιάζ. Δίνει κάτι στο βλέμμα που μου αρέσει πολύ, σε σημείο που οποιοδήποτε μακιγιάζ ματιών μου φαίνεται ημιτελές αν δεν μπει και η μαγική αυτή γραμμούλα. 
Η Essence αγαπήθηκε από όλες μας πριν καλά καλά κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα. Οπότε, όταν ήρθε και στη χώρα μας είδαμε τις λίστες μας και τρέξαμε να αδειάσουμε τα ράφια. Οι περισσότερες τουλάχιστον από εμάς. Στα 2+ χρόνια λοιπόν που έχουμε πρόσβαση στα προϊόντα της δοκίμασα 3 διαφορετικά eyeliners της.

1. 2 in 1 eyeliner pen, 1 ml, 12M
2. eyeliner pen extra longlasting, 1 ml, 6M
3. liquid ink waterproof, 3 ml, 6M



Το 2 in 1 έχει δύο άκρα, δύο διαφορετικές μύτες, μια thick/χοντρή και μια thin/λεπτή.





Το eyeliner pen έχει μια λεπτή μύτη.




Εδώ βλέπετε πάνω τη μύτη του 1. και κάτω τη μύτη του 2. για να μπορέσετε να διακρίνετε τις διαφορές τους.



Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα, αυτό έχει τρίχινο βουρτσάκι.



από αριστερά: liquid ink, 2in1 thick, 2in1 thin, eyeliner pen


Για μένα, το καλύτερο είναι το liquid ink.  Απλά γιατί έχει πιο καλή απόδοση, πιο μεγάλη ένταση χρώματος, πιο καλή διάρκεια και 3πλάσια ποσότητα από τα άλλα 2. Πριν δοκιμάσω αυτό, είχα αγοράσει ήδη 2 φορές το eyeliner pen και το έβρισκα πάρα πολύ καλό. Μέχρι φυσικά να δοκιμάσω το liquid ink. Γιατί έπαψαν να μου αρέσουν λοιπόν τα άλλα δύο; Γιατί μπορεί τις πρώτες φορές που θα τα χρησιμοποιήσετε να είναι άκρως αποδοτικά κι αποτελεσματικά, αλλά δυστυχώς στεγνώνουν γρήγορα κι αντί για μαύρη γραμμή, καταλήγετε να έχετε μια γκρι γραμμή. Ή απλά γιατί μπορεί να μην φτάσει καν η ποσότητα υγρού που υπάρχει στη μύτη να γράψει στο ένα σας μάτι(πράγμα το οποίο μου συνέβαινε κάθε φορά μετά τις 2-3 πρώτες χρήσεις). Και φυσικά-πείτε μου στα σχόλια αν το γνωρίζατε αυτό- πήρα τσιμπιδάκι, έβγαλα τη μύτη κι έβαλα την εφεδρική "κρυφή" μύτη, αλλά και πάλι μετά την πρώτη φορά τα ίδια. Ίσως φταίει το καπάκι που δεν κλείνει 100% τον αέρα, αλλά το γεγονός είναι ένα και καθοριστικό. Τα 2 πρώτα στεγνώνουν απίστευτα γρήγορα. Πιο καλό έλεγχο έχετε με τα 2 αυτά σε μορφή στυλό. Με αυτά μπορείτε να κάνετε πολύ λεπτομερή και λεπτή γραμμή. Πράγμα το οποίο δεν μπορείτε να καταφέρετε με το liquid ink. Όχι τόσο γιατί έχει χοντρό βουρτσάκι, αλλά γιατί αν δεν το σκουπίσετε στο τοίχωμα της συσκευασίας το πιο πιθανό είναι να γίνετε σαν πάντα. Μένει πολύ ποσότητα στο βουρτσάκι η οποία φυσικά θα πάει στο μάτι σας και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου κολακευτικό. 
Υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να μουτζουρωθείτε με τα eyeliner pens και μεγάλη με το liquid ink.
Δεν σας μίλησα καθόλου για τις τιμές τους, μιας και ανήκουν στην ίδια εταιρία και οι διαφορές τους σίγουρα είναι μικρές. Ίσως 1 ευρώ.
Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, όπως σας έγραψα στην αρχή της ανάρτησης έχει το 2 in 1 και είναι 12 μήνες, ενώ τα άλλα δύο μόνο 6 μήνες.

Αν είστε άτομα που θέλετε απαλή γραμμή eyeliner και θέλετε τη λεπτότερη γραμμή μου υπάρχει στον κόσμο(αν υπάρχει), ή αν τώρα ξεκινάτε τους πειραματισμούς με το eyeliner προτιμήστε αυτά που είναι σε μορφή στυλό. Αν όμως θέλετε έντονο μαύρο αποτέλεσμα και είστε εξοικειωμένη με το eyeliner, σας προτείνω το liquid ink.
Η απόφαση δική σας.


Αλήθεια, τί αναζητάτε εσείς σε ένα eyeliner;


Τα λέμε σύντομα...