Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

REVIEW: keratinology by Sunsilk


Όταν άκουσα για την σειρά keratinology της sunsilk είπα: "Αυτή η σειρά είναι ακριβώς ότι χρειάζονται τα μαλλιά σου. Γι' αυτό, ψάξε reviews σε youtube και blogs για να δούμε τι έχουν να πουν όσοι τη δοκίμασαν".  Και έψαξα. Και βρήκα τα καλύτερα. Και πήγα και αγόρασα σχεδόν όλη τη σειρά. Όλα δηλαδή, εκτός από την κρέμα αναδόμησης νύχτας. Σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους και οι διαφημίσεις του τύπου: "το νέο θαύμα στη φροντίδα των μαλλιών στην πιο προσιτή τιμή...", "η προσιτή πολυτέλεια για την περιποίηση των μαλλιών σας..", αλλά και οι ισχυρισμοί της εταιρίας. Τί ισχυρίζεται η εταιρία;
Keratin Micro Technology: ένας πρωτοποριακός συνδυασμός συστατικών με βάση το σύμπλεγμα κερατίνης, που συμβάλλει στην αναδόμηση των μαλλιών, διεισδύει σε βάθος 7 στοιβάδων στο εσωτερικό της τρίχας, την θρέφει από μέσα προς τα έξω και αναδομεί πλήρως τη συσσωρευμένη φθορά ενός χρόνου σε 5 μόλις εφαρμογές.

Τί πήρα εγώ;
(από τη σειρά εντατική αναδόμηση)

1. Σαμπουάν για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά 200 ml.



2. Conditioner άμεσης θρέψης 180 ml.


3. Μάσκα θρέψης 200 ml.



Να τονίσω (για όσους δεν το γνωρίζουν πως τα μαλλιά μου είναι μακρυά και ταλαιπωρημένα από ντεκαπάζ και βαφές) ότι γενικά χρησιμοποιώ σε κάθε μου λούσιμο σαμπουάν και μάσκα. Αυτά είναι τα δύο βήματα που ακολουθώ εγώ. Κατά καιρούς βεβαίως ακούω πως τα βήματα είναι τρία. Σαμπουάν, κρέμα μαλλιών, μάσκα μαλλιών. Πράγμα το οποίο δεν μου φαίνεται εν μέρει λογικό (πείτε μου κι εσείς τη γνώμη σας). Άσε που δεν θυμάμαι ποτέ σε κομμωτήριο να χρησιμοποίησαν πάνω μου και τα τρία προϊόντα. Κι εκεί δύο. Σαμπουάν και μάσκα ή σαμπουάν και κρέμα. Τέλος πάντων. Πήρα αυτά τα τρία προϊόντα για να δοκιμάσω τρία βήματα στο λούσιμο με τρία προϊόντα μιας πολλά υποσχόμενης σειράς, και μάλιστα της ίδιας σειράς για να δω όσο δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Ένα είναι σίγουρο. Για τα δικά μου μαλλιά η συγκεκριμένη σειρά δεν κάνει.
Το σαμπουάν κάνει υπερβολική ποσότητα αφρού. Υπερβολική όμως. Φανταστείτε δηλαδή πόση ποσότητα sulfates έχει(δε λένε ότι όσο πιο πολύ αφρό κάνει ένα προϊόν, τόσο πιο πολλά βλαβερά χημικά έχει;;). Ναι, καθαρίζει τα μαλλιά, αλλά δε νομίζω πως υπάρχει σαμπουάν που δεν το κάνει. Άσε που το πήρα για αναδόμηση. Όχι για καθαρισμό. Επίσης, ήταν σαν να έπαιρνε όλη την υγρασία από τα μαλλιά μου, σαν να τα έστιβε(δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω). Δεν μου άρεσε καθόλου ούτε η μυρωδιά του. Μα καθόλου. Μου φάνηκε πολύ βαριά και ανδρική. Επίσης κάνει τα μαλλιά να "λαδώνουν" πιο γρήγορα. Τουλάχιστον τα δικά μου.
Η κρέμα μαλλιών είναι αρκετά ρευστή και θεωρώ ότι χρειάζεται αρκετή ποσότητα για να κάνει δουλειά. Μία-δύο φορές λούστηκα κι έβαλα μόνο την κρέμα(χωρίς να συνεχίσω με κάποια μάσκα) για να δω αν κάνει μόνη της δουλειά. Δεν έκανε. Το ξανατονίζω. Στα δικά μου μαλλιά. Δεν ήταν τόσο "δυνατή" όσο χρειάζομαι.Πάντως σίγουρα βοηθάει στο να γίνουν πιο ευκολοχτένιστα και πιο μαλακά. Αλλά για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, δεν είναι αρκετή από μόνη της.
Τέλος, περνάμε στην μάσκα μαλλιών. Μια χαρά ήταν . Μαλάκωνε τα μαλλιά, τα έκανε κι αυτή ευκολοχτένιστα. Δεν είναι όμως η αγαπημένη μου.

Οι τιμές του σαμπουάν και της κρέμας μαλλιών είναι χαμηλές. Δεν θεωρώ όμως τη μάσκα μαλλιών "προσιτή πολυτέλεια" μιας και είναι από τις ακριβότερες που μπορεί να βρει κανείς στα ευρείας.

Οι συσκευασίες όλων είναι μια χαρά, όπως και οι ποσότητες των προϊόντων. Εκτός φυσικά του σαμπουάν που είναι μόλις στα 200 ml. 

Σίγουρα και η κρέμα μαλλιών και η μάσκα μυρίζουν πολύ ωραία. Πολύ καλύτερα από το σαμπουάν. Σίγουρα όλη η σειρά χαρίζει λάμψη στα μαλλιά. Μόνο που αυτό δεν ήταν το δικό μου ζητούμενο. ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ λέγεται η σειρά. Όχι ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΛΑΜΨΗ!
Για μένα, το καλύτερο από τα τρία, είναι η μάσκα. Και πάλι θεωρώ ότι η miraculous recovery από john frieda είναι πολύ καλύτερη. Η keratinolgy κοστίζει περίπου 7.50 ευρώ και η miraculous recovery 9.80. 
Επίσης δεν θεωρώ, μετά από 2 μήνες που χρησιμοποιώ αυτή τη σειρά και τα 3 βήματα στο λούσιμό μου, πως είδα κάτι παραπάνω. Αντίθετα, θεωρώ πως τα μαλλιά μου είναι λιγότερο ενυδατωμένα, λιγότερο υγιή και πιο εύθραυστα από πριν.
Σε γενικές γραμμές δηλαδή πιστεύω πως αν έχετε λίγο ταλαιπωρημένα μαλλιά μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά σε εσάς. Το σίγουρο είναι πως δεν θα αγοράσω ξανά τη συγκεκριμένη σειρά. Μετά από δύο(μην σας πω 3) μήνες χρήσης των παραπάνω προϊόντων θεωρώ πως δεν έβγαλα βιαστικά συμπεράσματα.
 Ποια προϊόντα χρησιμοποιείτε εσείς για την αναδόμηση των μαλλιών σας;



Τα λέμε σύντομα...


p.s. Εννοείται πως μετά το λούσιμο συνέχισα τη ρουτίνα των μαλλιών μου με λαδάκια και leave in conditioners. Σε αυτό το post σας έγραψα τη γνώμη μου για το τι έκανε ΜΟΝΗ της η συγκεκριμένη σειρά στα δικά μου μαλλιά.




9 σχόλια:

  1. Εχω γραψει και εγω για αυτη την σειρα (εκτος απο την κρεμα δεν την δοκιμασα) και μενα δεν με ενθουσιασε καθολου, αλλα η κρεμα αναδομησης νυχτας ειναι υπεροχη!!! Πραγματικα την λατρευω, εχω και εγω πολυ ταλαιπωρημενα μαλλια και νιωθω οτι κανει πολυ καλη δουλεια. Τωρα χρησιμοποιω τα Schwarzkopf Gliss Ultimate Repair ( τα μαυρα) και ειμαι πολυ ευχαριστημενη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχα, μάλιστα! Ούτε κι εγώ θα τα ξαναγόραζα. Το σαμπουάν θα το περιέγραφα ακριβώς όπως εσύ.. και τη μαλακτική επισης. Αποστράγγιση κάθε υγρασίας, τραχύτητα όσο είναι βρεγμένα και όχι αρκετά "δυνατά" για ξηρά μαλλιά για το ξεμπέρδεμα. Ωστόσο, μια κάποια λείανση είδα στις άκρες μου, αλλά αυτό που δε μου άρεσε είναι ότι έκαναν ΦΛΑΤ τις ρίζες. Λιπαρότητα δε μου προκάλεσαν, αλλά ΟΚ, και λάδι θεραπείας στη ρίζα να βάλω, το δικό μου μαλλί δε πρόκειται να λαδώσει. Το καλύτερο της σειράς είναι η κρέμα νύχτας, η οποια ως κρέμα νυχτας δε κανει τίποτα ως προς τη θρέψη, αλλα τη βρίσκω εξαιρετική για styling και για το φριζάρισμα. Τη βάζω λίγο πριν βγω και δε σκοπευω να σταματήσω να την αγοράζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. emena mou fainetai oti eginan pio euthraustes oi akres. kai skepsou oti apo ti mera pou xekinisa na ta hrisimopoiw den ta ehw vapsei katholou!!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο post! Εμένα μ'αρέσουν πολύ τα Ultrex, μου μαλακώνουν πάρα πολύ τα μαλλιά, δοκίμασε κάποιο αν είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω κι εγω το σαμπουάν , την κρέμα αναδομησης νυχτας και τη μαλακτική και μου αρέσουν αρκετά! Είδικα η κρέμα νύχτας κάνει πολύ καλή δουλεια! (τα μαλλιά μου είναι σγουρά και ξηρά με λεπτή τρίχα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή