Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Summer love... #3

Είχα καιρό να σας γράψω ανάρτηση για βιβλία που διάβασα, οπότε ελπίζω να σας αρέσει η συγκεκριμένη.Τα βιβλία του Χόρχε Μπουκάι είναι πάρα πολύ γνωστά. Το συγκεκριμένο μιλάει για την απώλεια, για τον αποχωρισμό, για το πένθος. Πρόκειται για ένα βιβλίο με συμβουλευτικό χαρακτήρα. 
Ένα σημείο του βιβλίου που μου άρεσε είναι το παρακάτω.


Δεν ξέρω αν είναι ένα βιβλίο που θα αρέσει σε όλους, αλλά σίγουρα είναι ένα βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει αρκετούς. Μιλάει για θάνατο, για ασθένεια, για διαζύγιο και γενικά για διάφορες περιπτώσεις απώλειας.
Είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον βιβλίο που μπορεί να σε κάνει να δεις κάποια πράγματα με άλλο μάτι.Ένα επίσης πολύ γνωστό και βραβευμένο βιβλίο, είναι το "Η δεσποινίς Σμίλλα διαβάζει το χιόνι". 
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία που διαδραματίζεται στη Δανία. Είναι κάτι μεταξύ θρίλερ, περιπέτειας και αστυνομικής ιστορίας. Έχει βγει και σε ταινία, την οποία σίγουρα θα δω με την πρώτη ευκαιρία.
Δεν είναι ένα καινούριο βιβλίο(20ετίας αν θυμάμαι καλά), όμως αξίζει να το διαβάσετε. Μιλάει για την προσπάθεια μιας γυναίκας να εξιχνιάσει την υπόθεση δολοφονίας ενός εξάχρονου παιδιού, παρόλο που για την αστυνομία θεωρείται περίπτωση αυτοκτονίας.Έχετε διαβάσει κανένα από τα δύο;
Καμία καλή πρόταση;Τα λέμε σύντομα...

p.s. Αν θέλετε να δείτε τη γνώμη μου και για άλλα βιβλία που διάβασα, μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτηση summer love... #2.

4 σχόλια:

 1. δεν έχω διαβάσει κα΄νενα από τα δύο , όμως τα έχω ακουστά!! θα 'ήθελα πάντως να τα διαβάσω και τα δ΄υο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. είναι ενδιαφέροντα και τα δυο. Εμένα προσωπικα το δεύτερο με κούρασε κάπως στο τέλος, μιας και είχε αρκετές περιγραφές και σχεδόν καθόλου διάλογο. Αλλά είναι καθαρά υποκειμενικό αυτό. Πάντως αξίζουν...

   Διαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. Ναι, έχει. Κυρίως επειδή περιλαμβάνει διάφορες περιπτώσεις απώλειας!

   Διαγραφή