Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

REVIEW: Caudalie eau de beaute

Δεν υπάρχει συνηθέστερο φαινόμενο στη blogόσφαιρα απ' το να θέλεις να δοκιμάσεις ένα προϊόν για το οποίο μιλούν όλοι. Όταν όλοι λένε καταπληκτικά πράγματα για ένα beauty product, ή θες να το δοκιμάσεις γιατί πιστεύεις πω θα είναι θαυματουργό και για σένα, είτε γιατί θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για να σχηματίσεις τη δική σου προσωπική γνώμη.
Ένα τέτοιο προϊόν είναι το eau de beaute της Caudalie. Πόσο μάλλον όταν λανσάρεται ως ένα προϊόν που χρησιμοποιούσε και η βασίλισσα Ισαβέλλα της Ουγγαρίας ως ελιξήριο νεότητας. 


Υποτίθεται ότι λειαίνει τις λεπτές γραμμές, συσφίγγει τους πόρους και δίνει λάμψη στην επιδερμίδα, με άμεσα και ορατά αποτελέσματα. 
Έχω ήδη χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο κι ένα μικρό μπουκαλάκι αυτού(130 ml σε σύνολο) και με συγχωρείτε αλλά δε θα συμφωνήσω με την κοινή γνώμη.
Ναι, μου άρεσε που έχει πολύ ωραία έλαια, που δεν έχει parabens κι άλλα βλαβερά χημικά.
 Ναι, μου άρεσε το γεγονός ότι βγαίνει σε δύο μεγέθη.
Ναι, μου άρεσε η κομψότατη συσκευασία του.
Ναι, μου άρεσε η μυρωδιά του(αν και δεν αρέσει σε πολλούς).
Ναι, μου άρεσε η τόνωση που δίνει στο δέρμα.
ΑΛΛΑ...
Δε θεωρώ ότι είναι αναντικατάστατο προϊόν ή απαραίτητο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μου σε καμία περίπτωση. Δεν είδα να λειαίνει λεπτές γραμμές. Επίσης περιέχει αλκοόλη(από φυτά βέβαια) και θεωρώ ότι είναι πολύ ανεβασμένη η τιμή του για αυτό που υπόσχεται ότι κάνει.
Δε λέω, μου άρεσε να το χρησιμοποιώ. Δροσίζει και τονώνει την επιδερμίδα, την ενυδατώνει και δίνει λάμψη. Αλλά σχεδόν όλα τα face mists κάνουν αυτή τη δουλειά. Ακόμα και το ταπεινό ροδόνερο ή ανθόνερο αν βάλετε σε μία συσκευασία με ψεκαστήρα και την τοποθετήσετε στο ψυγείο σίγουρα θα σας τονώσει και θα σας ενυδατώσει. Το μόνο που νομίζω ότι σου προσφέρει επιπλέον το συγκεκριμένο σπρέυ είναι η αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας που περισσότερο οφείλεται στη μυρωδιά του. Και σίγουρα αυτό που αρέσει σε πολλούς είναι η αίσθηση πολυτέλειας που σου προσφέρουν όλα τα high end προϊόντα.
Σε καμία περίπτωση δε λέω πως είναι ένα κακό προϊόν. Αυτό που λέω είναι πως δεν είναι απαραίτητο στη ρουτίνα περιποίησης κάποιου, εκτός αν έχετε λιπαρό δέρμα. Τότε θεωρώ ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά σε εσάς. Συνεπώς, αν λάβει κανείς υπ' όψιν του πως τα 30 ml κοστίζουν 10.80 ευρώ και τα 100 ml 32.00 ευρώ, καταλαβαίνετε πως μιλάμε για ένα ακριβό προϊόν. Αν ψάχνετε για ένα καλό toner και η τιμή δε σας απασχολεί τότε σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Επαναλαμβάνω, δεν είναι κακό. Απλά είναι ένα ακριβό νεράκι για το πρόσωπο, το οποίο στον ένα χρόνο σχεδόν που το χρησιμοποιούσα δεν είδα θεαματικές αλλαγές. Και φυσικά όταν σταμάτησα να το χρησιμοποιώ, δεν είδα να "λείπει" στο δέρμα μου. 




Το έχετε δοκιμάσει;
Ποιο face mist προτιμάτε;



Τα λέμε σύντομα...

10 σχόλια:

  1. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά βρίσκεται σταθερά στην wish list μου εδώ και καιρό! Ενδιαφέρουσα η άποψή σου! Έχω ακούσει σχεδόν τον ίδιο προβληματισμό και από άλλες 2-3 κοπέλες, γι' αυτό και δεν το έχω αγοράσει έως τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aκόμα και με απλό νερό βρύσης να ψεκαστείς θα αισθανθείς δροσιά και τόνωση. Με το ροδόνερο/ανθόνερο θα έχεις και επιπλέον ενυδάτωση. Εξάλλου μπορείς να βάλεις μέσα του και κάποιες σταγόνες με έλαια ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να πληρώσω 30 ευρω για κάτι που μπορώ να κάνω μόνη μου και που δε θα περιέχει και οινόπνευμα.
      Εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις από caudalie το eau de raisin. Εϊναι σαν evian αλλά με εκχύλισμα σταφυλιού. Δεν το έχω δοκιμάσει(θέλω), αλλά πιστεύω θα κάνει την ίδια δουλειά!
      Με έπιασε η φλυαρία μου. Ooooops!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν το έχω δοκιμάσει! Έχω 2 καινούργια face mist προϊόντα, το ένα είναι ροδόνερο και το άλλο είναι της Carroten για την παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχω δοκιμάσει αρκετά,
      http://thoughtsofamakeupaholic.blogspot.gr/2012/10/comparisonfacial-waters.html
      όπως μπορείς να δεις, αλλά ακόμα δεν έχω κατασταλάξει. Για γενικές χρήσεις προτιμώ της avene, αλλά ψάχνω και κάτι πιο συγκεκριμένο, να προσφέρει όντως ενυδάτωση!

      Διαγραφή
  3. Δε το έχω δοκιμάσει γιατί η τιμούλα του μου φαίνεται τσιμπημένη αλλά ίσως με βόλευε λόγω λιπαρότητας..
    Ωραίο review πάντως!! :)

    http://notebookofclaire.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα θα έκανε καλύτερη δουλειά στο δικό σου δέρμα Κλεονίκη, αλλά όντως είναι τσιμπημένο. Ακόμα κι από michael todd είναι πιο φθηνό και πιο μεγάλη η ποσότητα.

      Διαγραφή
  4. Χμ. Θα το δοκίμαζα ίσως με κάποια έκπτωση ή κάποια στιγμή που θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι νέο αλλά συμφωνώ πως σίγουρα δεν είναι κάτι απαραίτητο. Εξάλλου η ενυδάτωση του δέρματος ξεκινάει πάντα από μέσα, τα καλλυντικά δεν κάνουν θαύματα. Πολύ καλό review!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Μαριάννα. Κανένα προϊόν δεν κάνει θαύματα. Κ ειδικά κάποιο τέτοιου είδους, που σίγουρα είναι συμπληρωματικό σε μια ρουτίνα περιποίησης. Γι'αυτό κι έκανα το review, γιατί βομβαρδιζόμαστε κάθε μέρα με τόσα προϊόντα και δεν ξέρεις ποιο να πρωτοπάρεις ελπίζοντας ότι το δέρμα σου θα ξαναγίνει όπως κάποια χρόνια πριν.

      Διαγραφή
  5. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη γιατί προέχουν άλλα προϊόντα στη wishlist μου, αλλά τα 30ml σίγουρα θα τα τιμήσω κάποια στιγμή, έτσι, να δω κι εγώ πώς θα 'ναι! Αλλά και το νεράκι από avene κάτι παρόμοιο δεν είναι; Και πολύ πιο οικονομικό. Πολύ καλό review! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή