Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Coconut oil, ακόμη δεν το δοκίμασες;

Πολλά είναι τα λάδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο, και μάλιστα τα περισσότερα έχουν πολλά οφέλη. Πολύ καιρό πριν είχα γράψει ανάρτηση για το αμυγδαλέλαιο. Σήμερα θα σας γράψω για το λάδι καρύδας. Οι πολλές του ιδιότητες του δίνουν τη δυνατότητα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

Έχει αντιμυκητιακές, αντιβακτηριδιακές, αντιοξειδωτικές, ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Έχει μικρή μοριακή δομή γεγονός που το κάνει να απορροφάται γρήγορα. Επίσης, έχει την ιδιότητα να διεισδύει σε βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας. Μεταβολίζεται πολύ γρηγορότερα απ' τον οργανισμό συγκριτικά με άλλα λάδια, και μάλιστα αυξάνει την καύση του λίπους.

Πως μπορούμε λοιπόν να εκμεταλλευτούμε όλες αυτές τις ιδιότητες;
Ας ξεκινήσουμε από τα απλά και προφανή και θα συνεχίσω με τα πιο "ιδιαίτερα".


Παίρνοντας με τα χέρια σας μια μικρή ποσότητα μπορείτε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, να το χρησιμοποιήσετε ως μάσκα προσώπου, ή αντί της κρέμας νυχτός σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε και για τα 3 αυτά μαζί. Πως; Κάνοντας μασάζ για αρκετή ώρα, ώστε να έχετε όλα τα οφέλη από την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, ενώ ταυτόχρονα αφαιρείτε το μακιγιάζ. Πάρτε μία απαλή πετσετούλα βρεγμένη με ζεστό νερό, ακουμπήστε την για λίγα λεπτά στο πρόσωπό σας κι έπειτα με ελαφριές πάλι κινήσεις αφαιρέστε το λάδι. Θα έχετε ένα καθαρό, ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα. Φυσικά μετά αν θέλετε, μπορείτε να πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό προσώπου, ή απλά να το περάσετε με ένα βαμβακάκι με ροδόνερο και να αφήσετε την ποσότητα που παρέμεινε σαν overnight mask(απαλύνει λεπτές γραμμές). 

Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο σώμα σας, ή στα σημεία που επιθυμείτε, να βάλετε μια μικρή ποσότητα στη γεμάτη νερό μπανιέρα σας ή στο ποδόλουτρό σας για extra ενυδάτωση, ή να κάνετε επάλειψη στα σημεία που έχετε ραγάδες για να αυξηθεί η ελαστικότητα της περιοχής. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον αφρό ξυρίσματός σας με αυτό, ακόμα και την κρέμα χεριών/σώματος/ποδιών σας. Αναμιγνύοντάς το με κατάλληλα αιθέρια έλαια μπορείτε να φτιάξετε μέχρι και την δική σας χειροποίητη κρέμα κατά της κυτταρίτιδας. 

Μπορείτε να το απλώσετε στα μαλλιά σας για αρκετή ώρα, ή ακόμα και για ολόκληρη τη νύχτα και να λουστείτε μετά. Ή, σε στεγνά μαλλιά, να πάρετε τη μικρότερη δυνατή ποσότητα και να το περάσετε από εκείνες τις ατίθασες φριζαρισμένες τριχούλες. Ή να κάνετε μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού με αυτό ώστε να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος αλλά και να ανακουφιστείτε από τυχόν ξηροδερμία, ή πιτυρίδα.

Μπορείτε να το αναμίξετε με ζάχαρη ή αλάτι και να κάνετε ένα εξαιρετικό απολεπιστικό σώματος, χεριών και ποδιών. Ή αν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον κάποιο αιθέριο έλαιο για extra ευεργετικά αποτελέσματα, ανάλογα με τις ανάγκες σας, ή απλά για καλύτερη μυρωδιά.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις παρανυχίδες σας, στα χείλη, τα φρύδια, τις βλεφαρίδες, ακόμη και σαν αποσμητικό. 

Μπορείτε προσθέτοντας κάποια ακόμα συστατικά(μαγειρική σόδα κυρίως) να φτιάξετε τη δική σας οδοντόκρεμα, μιας και βοηθάει στη λεύκανση των δοντιών, στην πλάκα, τα ούλα, την ευαισθησία, και τη γενικότερη στοματική υγεία. Ακόμα και οι γαργάρες με λάδι καρύδας καλό κάνουν.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι μαυρίσματος, ή το αντηλιακό μαλλιών σας με αυτό μιας και από φυσικού του έχει SPF6-10.   

Μπορεί να σας ανακουφίσει αν καείτε.

Μπορείτε φυσικά να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, ακόμη και να το βάλετε στο ζεστό σας ρόφημα.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και για να αφαιρέσετε τη σκουριά.


Δεν είναι τυχαίο που πολλοί λαοί θεωρούν τον κοκκοφοίνικα ως το δέντρο που δίνει ζωή.

Δεν κάνει καλό μόνο στο δέρμα, αλλά και στον ίδιο τον οργανισμό.


Απλά προσέξτε! Όσο πιο αγνό, τόσο πιο καλό. 



Παρακάτω σας δείχνω αυτό που χρησιμοποιώ εγώ. Είναι virgin coconut oil, unrefined, cold pressed, κατάλληλο για μαγείρεμα (πόσο μάλλον για εξωτερική χρήση).



Σίγουρα αφιερώνοντας λίγο χρόνο, θα βρείτε πάρα πολλές homemade συνταγές για μάσκες, πήλινγκ, οδοντόκρεμες κι αποσμητικά στο διαδίκτυο. 
Εγώ απλά ήθελα να σας ενημερώσω για τις 1000+1 χρήσεις του.




Είμαι σίγουρη ότι κι εσείς θα βρείτε ή θα γνωρίζετε και κάποιον άλλο τρόπο που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το θαυματουργό λαδάκι, οπότε περιμένω και τις δικές σας συμβουλές.


Τα λέμε σύντομα...

15 σχόλια:

  1. πολύ ωραίο άρθρο μπράβο!!! Αγαπω coconut oil και με εχει βοηθήσει παρα πολύ με την ξηροδερμία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραιο review, λατρεύω το λάδι καρύδας εγώ το βάζω για τα μαλλιά και το καλοκαίρι για μαύρισμα καμία φορά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φέτος λέω κ εγώ να το χρησιμοποιήσω για μαύρισμα...αλλά μόνο στα πόδια(δύσκολα μαυρίζουν τα άτιμα).

      Διαγραφή
  3. Το λάδι καρύδας είναι ένα πολύτιμο δώρο της φύσης, από αυτά που κάθε φορά βρίσκεις και μια νέα χρήση. Δυστυχώς στην Ελλάδα δύσκολα το βρίσκεις και το Iherb μας τα χάλασε με τα μεταφορικά.

    http://missticklemepink.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Δυστυχώς κ εγώ δύσκολα τα βρίσκω. Ευτυχώς το συγκεκριμένο μου το έφεραν από Αυστραλία!

      Διαγραφή
  4. Πιστεύω ότ όποια μπλογκερ σέβεται τον ευατό της, έχει δοκιμάσει λάδι καρύδας..χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως οδοντόκρεμα ομολογώ πως μου έκανε εντύπωση... Πολύ χρήσιμο post!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!
      Όντως, αν ψάξεις θα βρεις αρκετές συνταγές!

      Διαγραφή
  6. Ωραίο review, αγαπώ πολύ το λάδι καρύδας και το χρησιμοποιώ με πολλούς τρόπους! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά!
      Με τόσες ιδιότητες, πως να μην το χρησιμοποιείς;;;

      Διαγραφή
  7. Το αγαπώ απλά!!! Φυσικό, αποτελεσματικό, πολυχρηστικό λαδάκι! :) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 3 Researches REVEAL How Coconut Oil Kills Belly Fat.

    The meaning of this is that you actually burn fat by eating Coconut Fats (including coconut milk, coconut cream and coconut oil).

    These 3 researches from major medicinal magazines are sure to turn the traditional nutrition world upside down!

    ΑπάντησηΔιαγραφή