Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Comparison: Essence eyeliners

Το eyeliner ήταν πάντα το αγαπημένο μου κομμάτι του μακιγιάζ. Δίνει κάτι στο βλέμμα που μου αρέσει πολύ, σε σημείο που οποιοδήποτε μακιγιάζ ματιών μου φαίνεται ημιτελές αν δεν μπει και η μαγική αυτή γραμμούλα. 
Η Essence αγαπήθηκε από όλες μας πριν καλά καλά κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα. Οπότε, όταν ήρθε και στη χώρα μας είδαμε τις λίστες μας και τρέξαμε να αδειάσουμε τα ράφια. Οι περισσότερες τουλάχιστον από εμάς. Στα 2+ χρόνια λοιπόν που έχουμε πρόσβαση στα προϊόντα της δοκίμασα 3 διαφορετικά eyeliners της.

1. 2 in 1 eyeliner pen, 1 ml, 12M
2. eyeliner pen extra longlasting, 1 ml, 6M
3. liquid ink waterproof, 3 ml, 6M



Το 2 in 1 έχει δύο άκρα, δύο διαφορετικές μύτες, μια thick/χοντρή και μια thin/λεπτή.





Το eyeliner pen έχει μια λεπτή μύτη.




Εδώ βλέπετε πάνω τη μύτη του 1. και κάτω τη μύτη του 2. για να μπορέσετε να διακρίνετε τις διαφορές τους.



Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα, αυτό έχει τρίχινο βουρτσάκι.



από αριστερά: liquid ink, 2in1 thick, 2in1 thin, eyeliner pen


Για μένα, το καλύτερο είναι το liquid ink.  Απλά γιατί έχει πιο καλή απόδοση, πιο μεγάλη ένταση χρώματος, πιο καλή διάρκεια και 3πλάσια ποσότητα από τα άλλα 2. Πριν δοκιμάσω αυτό, είχα αγοράσει ήδη 2 φορές το eyeliner pen και το έβρισκα πάρα πολύ καλό. Μέχρι φυσικά να δοκιμάσω το liquid ink. Γιατί έπαψαν να μου αρέσουν λοιπόν τα άλλα δύο; Γιατί μπορεί τις πρώτες φορές που θα τα χρησιμοποιήσετε να είναι άκρως αποδοτικά κι αποτελεσματικά, αλλά δυστυχώς στεγνώνουν γρήγορα κι αντί για μαύρη γραμμή, καταλήγετε να έχετε μια γκρι γραμμή. Ή απλά γιατί μπορεί να μην φτάσει καν η ποσότητα υγρού που υπάρχει στη μύτη να γράψει στο ένα σας μάτι(πράγμα το οποίο μου συνέβαινε κάθε φορά μετά τις 2-3 πρώτες χρήσεις). Και φυσικά-πείτε μου στα σχόλια αν το γνωρίζατε αυτό- πήρα τσιμπιδάκι, έβγαλα τη μύτη κι έβαλα την εφεδρική "κρυφή" μύτη, αλλά και πάλι μετά την πρώτη φορά τα ίδια. Ίσως φταίει το καπάκι που δεν κλείνει 100% τον αέρα, αλλά το γεγονός είναι ένα και καθοριστικό. Τα 2 πρώτα στεγνώνουν απίστευτα γρήγορα. Πιο καλό έλεγχο έχετε με τα 2 αυτά σε μορφή στυλό. Με αυτά μπορείτε να κάνετε πολύ λεπτομερή και λεπτή γραμμή. Πράγμα το οποίο δεν μπορείτε να καταφέρετε με το liquid ink. Όχι τόσο γιατί έχει χοντρό βουρτσάκι, αλλά γιατί αν δεν το σκουπίσετε στο τοίχωμα της συσκευασίας το πιο πιθανό είναι να γίνετε σαν πάντα. Μένει πολύ ποσότητα στο βουρτσάκι η οποία φυσικά θα πάει στο μάτι σας και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου κολακευτικό. 
Υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να μουτζουρωθείτε με τα eyeliner pens και μεγάλη με το liquid ink.
Δεν σας μίλησα καθόλου για τις τιμές τους, μιας και ανήκουν στην ίδια εταιρία και οι διαφορές τους σίγουρα είναι μικρές. Ίσως 1 ευρώ.
Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, όπως σας έγραψα στην αρχή της ανάρτησης έχει το 2 in 1 και είναι 12 μήνες, ενώ τα άλλα δύο μόνο 6 μήνες.

Αν είστε άτομα που θέλετε απαλή γραμμή eyeliner και θέλετε τη λεπτότερη γραμμή μου υπάρχει στον κόσμο(αν υπάρχει), ή αν τώρα ξεκινάτε τους πειραματισμούς με το eyeliner προτιμήστε αυτά που είναι σε μορφή στυλό. Αν όμως θέλετε έντονο μαύρο αποτέλεσμα και είστε εξοικειωμένη με το eyeliner, σας προτείνω το liquid ink.
Η απόφαση δική σας.


Αλήθεια, τί αναζητάτε εσείς σε ένα eyeliner;


Τα λέμε σύντομα...








10 σχόλια:

  1. Πολυ ωραια παρουσιαση! Απο τα πρωτα μου eyeliner ηταν καποιο της essence, τωρα τελευταια σε στυλο μου αρεσει η μυτουλα της πρωτης εικονας του 2 in 1, εχω της catrice παρομοιο αλλα δεν εχει καλη αποδοση! Αγαπω eyeliner και εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άρα να μην πάρω της catrice! Ευχαριστώ για την πληροφόρηση!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ομορφο post, εμενα με βολεύει περισσότερο το eyeliner σε μορφή τζελ.. Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το πρώτο δεν ήξερα ότι υπήρχε στην essence :D. θα το έπαιρνα αλλά άααμα στεγνώνει τι να το κάνω :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς δεν κρατάνε για πολλές χρήσεις...τουλάχιστον αυτό έγινε σ'εμένα...

      Διαγραφή
  4. Από Essence το μόνο καλό eyeliner που ξέρω (ακούω, δηλαδή), είναι το gel. Εγώ προσωπικά εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιούσα αυτό από Η&Μ, αλλά τώρα πήρα το Supercat της Soap & Glory... ντάξει, απίστευτο το τελευταίο. Δε μεταφέρεται, είναι έντονο, βολεύει για ό,τι πάχους γραμμή θες, και το πήρα 13 ευρώ με μεταφορικά μαζί (θεωρώ πως βγήκε καλά). Αν είναι να δοκιμάσεις κάποιο καινούριο, θα στο πρότεινα. Από ebay πάντα, μιας τα S&G είναι δυσεύρετα, δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολλά είναι τα προϊόντα που θέλω να δοκιμάσω από S&G! Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση!

      Διαγραφή