Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

BRUSHES. . . foundation edition

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απλώνεις το foundation σου...
Με makeup sponges, σφουγγαράκια, πινέλα, ακόμη και με τα δάχτυλα!
Σήμερα θα σας μιλήσω για 3 πινέλα τα οποία χρησιμοποιώ εγώ κατά καιρούς.


από πάνω: avon foundation brush, sephora mineral powder brush, elf powder brush


Υπάρχει η φήμη πως αν έχεις λιπαρό/μεικτό δέρμα καλύτερα να χρησιμοποιήσεις flat πινέλο, ενώ αν έχεις ξηρό, ένα πιο rounded, μιας και το flat τείνει να κάνει γραμμές. 
Αν θέλεις να τοποθετήσεις τη βάση σου σε ελάχιστο χρόνο, σίγουρα μην προτιμήσεις ένα flat. Πρώτον λόγω μεγέθους, και δεύτερον λόγο τρόπου εφαρμογής. 
Αν θέλεις όμως να κάνεις λεπτομερή και προσεκτική τοποθέτηση προϊόντος, τότε σίγουρα προτίμησε το flat. 
Αυτό που μπορεί να σου προσφέρει τη μέγιστη κάλυψη είναι σίγουρα ένα flat top kabuki τύπου πινέλο, μιας και μπορείς να τοποθετήσεις το προϊόν απευθείας επάνω στις περιοχές στις οποίες επιθυμείς τη μέγιστη κάλυψη στοχευμένα. 
Φυσικά, εξαρτάται και από το ίδιο το προϊόν. Διαφορετικά απλώνεται ένα υγρό, ένα πιο κρεμώδες, ένα σε μορφή μους, κι ένα compact κρεμώδες foundation. 
Για μένα, από τα αγαπημένα μου είναι το sephora mineral powder brush. Με αυτό μου παίρνει λίγο χρόνο η εφαρμογή του foundation, δεν χρειάζεται να είμαι τόσο προσεκτική μιας και είναι πιο "ευέλικτο" και μπορώ να το χρησιμοποιήσω με οποιασδήποτε μορφής foundation.





Ποιός είναι ο αγαπημένος σας τρόπος εφαρμογής foundation;


Τα λέμε σύντομα... 

14 σχόλια:

  1. Σίγουρα λατρεύω το beauty blender αλλά όταν βαριέμαι ή βιάζομαι χρησιμοποιώ και εγώ ένα στρογγυλεμένο πινέλο απο real techniques. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το beauty blender δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά σίγουρα θέλω!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο ποστ, λατρεύω τα πινέλα!! Μου αρέσει τώρα τελευταία το σφουγγαράκι από Real Techniques (βρεγμένο) για να βάζω το foundation, δίνει ένα πολύ ωραίο φυσικό αποτέλεσμα και σε βοηθάει ώστε να σβήσεις καλά το foundation! Κατά καιρούς χρησιμοποιώ και επίπεδα και στρογγυλεμένα πινέλα, έτσι γιατί μου αρέσει η ποικιλία! ;) Ειδικά αν θέλω μεγάλη κάλυψη ένα επίπεδο πινέλο είναι ό,τι πρέπει! x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραιο post, θα δοκιμάσω την εφαρμογή με flat kabuki πινέλο ...φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όμορφο post. Αγαπημένο το σφουγγαράκι από Real Techniques που το βρέχεις πριν την εφαρμογή. Δίνει άψογο αποτέλεσμα. Και φυσικά θέλουμε πολύ να δοκιμάσουμε το beauty blender.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελειες συμβουλες , μου αρεσουν τα πινελα αλλα κανουν γραμμες και μου πονανε λιγο το προσωπο (τραγικο :P), και τα σφουγγακια πολυ καλα αλλα θελουν πιο πολυ προιον οποτε καταληγω με τα χερια που ειναι ο καλυτερος τροπος χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω, κ εγώ κάποιες φορές το εφαρμόζω με τα δάχτυλα! Back to the basics! Είναι κι αυτός πολύ καλός τρόπος!

      Διαγραφή
  6. πολύ ωραίο ποστ, αν και εγώ τώρα τελευταία βάζω με σφουγγαράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ χρησιμοποιώ flat και με βολεύει πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή