Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

thoughts of a makeupaholic #2

αν είσαι σε αυτή την παρέα εδώ και καιρό, τότε σίγουρα ξέρεις πως κάποτε ήμουν συνεπής blogger. Αυτό ήθελα από τον εαυτό μου, αλλά και από τα blogs που παρακολουθούσα. Συνέπεια, ειλικρίνεια και ωραίο περιεχόμενο. Κάπου όμως στην πορεία των χρόνων δεν μπόρεσα να αντεπεξέλθω. Δεν ξέρω τί έφταιξε περισσότερο. Σίγουρα εγώ, και σίγουρα η κατάσταση η γενικότερη. Κάποιες τέτοιες σκέψεις είχα και πέρυσι. Και παρόλο που είπα ότι θα ξαναβρώ τους bloggoρυθμούς μου, το παραδέχομαι, δεν τα κατάφερα. Τώρα όμως είναι αλλιώς. Σίγουρα είμαι πιο αποφασισμένη από πέρυσι και σίγουρα έχω ήδη ξεκινήσει να βρίσκω τους ρυθμούς μου.
Ο σκοπός λοιπόν αυτής της ανάρτησης δεν είναι πάλι να σε ζαλίσω με τις σκέψεις μου, αλλά να σου γράψω τί μου έμαθε η αποχή από τη bloggoyoutubόσφαιρα.
1. Δεν παρασύρομαι όταν κάτι το βλέπω παντού!
2. Κάνω πιο συνειδητές αγορές, χωρίς να έχω μόνο σύμβουλο τον ενθουσιασμό.
3. Δεν αγοράζω ένα καινούριο προϊόν σε 4 αποχρώσεις πριν καν το δοκιμάσω σε μία.
4. Πάντα θα υπάρχουν νέα προϊόντα και ποτέ δε θα μπορώ να τα δοκιμάσω όλα.
5. Δίνω πλέον ευκαιρία σε προϊόντα για τα οποία δεν διάβασα και δεν άκουσα πουθενά. 
6. Δεν συσσωρεύω άχρηστα προϊόντα στα συρτάρια μου. Μη μου πεις ότι κι εσύ δεν αγοράζεις προϊόντα, τα βάζεις στα συρτάρια σου και μετά από καμιά διετία θυμάσαι πως έχεις ένα κραγιόν-ας πούμε ότι είναι μόνο ένα-το οποίο δεν έχεις χρησιμοποιήσεις ποτέ; Έτσι, δεν ξεχνάω τί προϊόντα έχω, δεν περνάει μεγάλο διάστημα χωρίς να τα χρησιμοποιώ, και δεν καταλήγω να πετάω ολοκαίνουρια και αχρησιμοποίητα προϊόντα. Σταμάτησα λοιπόν να αγοράζω για να έχω πολλά και στο τέλος να τα πετάω.
7. Κανείς άνθρωπος δε χρειάζεται 40 lipgloss, ή μολύβια, ή πούδρες, κ.ο.κ.
8. Αν αγοράζεις συνέχεια μικρά οικονομικά πραγματάκια που ίσως δε χρειάζεσαι, ή δε θες δε θα μπορέσεις να πάρεις ένα πιο καλό.
9. Παρόλο που όταν ξεκίνησα να βάφομαι ήμουν της άποψης 2 προϊόντα και καλά παρά 10 και μέτρια, bloggάροντας κατέληξε να έχω πολλά προϊόντα που απλά δεν ικανοποιούν τις ανάγκες μου.
10. Χρησιμοποιώντας και δοκιμάζοντας συνεχώς πολλά προϊόντα ξεχνάμε ακόμη κι αυτά που κάποτε αγαπήσαμε. Π.χ. όταν είχα δοκιμάσει τη missha m perfect cover bb cream την είχα ερωτευτεί. Και φυσικά ξεχάστηκε στα συρτάρια μου, για μήνες ολόκληρους. Την ανακάλυψα πρόσφατα και συγχύστηκα που τόσο καιρό έψαχνα και έψαχνα για κάτι αντίστοιχο, ενώ είχα το θησαυρό μέσα στο σπίτι μου.
11. Όσο μεγαλώνω και κατασταλάζω στο τι μου αρέσει και με βολεύει θα ελαχιστοποιείται η συλλογή μου και θα αποτελείται από τα δοκιμασμένα και αγαπημένα προϊόντα. Θα το συνηθίσω όμως.
12. Αν κάτι δεν το πληρώσεις, είτε κάνει 1 ευρώ, είτε 100, δεν μπορείς να έχεις 100% ειλικρινή γνώμη.  
13. Το blogging είναι ακριβό χόμπυ!

Εννοείται πως έμαθα πάρα πολλά ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα ούσα blogger,  αλλά τίποτα δεν είναι απόλυτα καλό, ή απόλυτα κακό. Για σήμερα, σε αφήνω με τις σκέψεις μου, και θα σου γράψω για τα δικά μας σύντομα...

Φιλιά...


4 σχόλια:

  1. Όλοι μας έχουμε επηρεαστεί από την κατάσταση της χώρας/ κρίσης και έχουμε χάσει κατά καιρούς και την έμπνευση και τη διάθεση μας αλλά κάπου καπως κ΄λατι γίνεται και συνεχίζουμε... Μάλλον γιατί είμαστε αισιόδοξες δυναμικές και δε το βάζουμε εύκολα κάτω. Έτσι λέω τουλάχιστον μέσα μου. Εύχομαι να σε διαβάζω πιο συχνά. Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ εγώ το ίδιο κάνω, να δω όμως μέχρι πότε. Ευτυχώς τώρα είμαι σε φάση θετική και δημιουργική. ΓΙατί μέχρι τώρα ήμουν...

      Διαγραφή