Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

books #12: Ζήσε καλύτερα με λιγότερα

Παρόλο που σε γενικές γραμμές προτιμώ τα μυθιστορήματα, τον τελευταίο καιρό αγόρασα διαφορετικού τύπου βιβλία. Με τον καιρό θα σου γράψω για όλα. Σήμερα την τιμητική του έχει το Ζήσε καλύτερα με λιγότερα(all you need is less: minimalist living for maximum happiness τίτλος πρωτοτύπου), Vicki Vrint, εκδόσεις Ψυχογιός, 159 σελίδες.


Θα σου πω ότι μου άρεσε πολύ. Από πολλές απόψεις. Καταρχήν η εικονογράφησή του είναι απλή, όμορφη και σε ηρεμεί, σου δημιουργεί θετική προδιάθεση. Είναι τυπωμένο στην Ε.Ε. σε χαρτί ελεύθερο χημικών ουσιών, προερχόμενο αποκλειστικά και μόνο από δάση που καλλιεργούνται για την παραγωγή χαρτιού. Και ναι, είναι σημαντικό και αυτό μιας και καλό είναι να έχουμε σωστή "ηθική" και στα βιβλία. Έχει βολικό μέγεθος για να το παίρνεις μαζί σου χωρίς να σε βαραίνει.
Εννοείται μου άρεσε και το περιεχόμενο και η δομή του βιβλίου. Θεωρώ ότι θα φανεί χρήσιμο σε όλους. Επίσης πιστεύω ότι είναι ένα βιβλίο που μπορείς να το διαβάζεις ξανά και ξανά ανά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί θα έχει να σου δώσει κάτι σε διάφορες και διαφορετικές φάσεις της ζωής σου. Είναι γεμάτο συμβουλές για μικρά, απλά, καθημερινά πράγματα- αλλά όχι ασήμαντα- που μπορείς να εφαρμόσεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου σε διάφορους τομείς. Επίσης σου δίνει τροφή για σκέψη και περαιτέρω διάβασμα/έρευνα αν το επιθυμείς. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα βιβλίο κατάλληλο για δώρο για όλους τους ανθρώπους της ζωής μας. Όλοι θα βρουν κάτι χρήσιμο για τη δικιά τους ζωή διαβάζοντάς το. 


Το έχεις διαβάσει;


Τα λέμε σύντομα...


p.s. Μέχρι τώρα όλες οι κριτικές βιβλίων που έγραφα είχαν τίτλο summer love. Αποφάσησα να το αλλάξω σε books #.., για πιο εύκολη αναζήτηση. Οπότε όλα τα υπολοιπα βιβλία για τα οποία έχω γράψει θα τα βρεις στις αναρτήσεις summer love #1- #11, και από εδώ και πέρα books #12 και εξής. 

1 σχόλιο:

  1. Strange "water hack" burns 2 lbs in your sleep

    At least 160000 women and men are losing weight with a simple and secret "water hack" to drop 2lbs each night in their sleep.

    It's proven and works with anybody.

    This is how to do it yourself:

    1) Hold a glass and fill it half full

    2) And now learn this weight losing HACK

    and be 2lbs thinner in the morning!

    ΑπάντησηΔιαγραφή