Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Comparison: Hair Oils

Ένα από τα πράγματα που έκανε την είσοδο του σχετικά πρόσφατα(εδώ και περίπου 2 χρόνια) στην περιποίηση των μαλλιών είναι τα έλαια. Πολυχρηστικά ουσιαστικά λαδάκια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για μάσκα, ως προϊόν styling, σε στεγνά μαλλιά, νωπά μαλλιά, για λάμψη, για αναδόμηση και πολλά άλλα πράγματα! Φυσικά, παρακολουθώντας χρόνια τώρα βίντεο και blogs μπήκα κι εγώ στον πειρασμό, αγόρασα ένα, μετά κι άλλο και γενικά είμαι στην αναζήτηση του πιο αποτελεσματικού. 


Τί υπόσχονται;

Αναδόμηση.
Προστασία.
Θρέψη.
Λάμψη.
Ζωντάνια.
Λείανση.
Ελαστικότητα.
Αναζωογόνηση.


Ποιες είναι οι χρήσεις τους;

Μπορείτε να βάλετε λίγες σταγόνες μετά το λούσιμο. Αυτό θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος, θα προσφέρει προστασία από τη θερμότητα(όχι όλα τα λάδια), θα τα κάνει πιο ευκολοχτένιστα και απαλά, θα δώσει καλύτερο σχήμα στις μπούκλες σας(αν έχετε) και θα αποτρέψει το φριζάρισμα. Πριν το λούσιμο, μπορείτε να απλώσετε μία μεγάλη ποσότητα και να το αφήσετε σαν μάσκα όσο περισσότερο μπορείτε, ή ακόμα και να κοιμηθείτε με αυτό. Ή λίγα λεπτά πριν, λίγες σταγόνες για λίγη ώρα θα κλείσουν τα λέπια της τρίχας, θα αποκατασταθεί η εξωτερική τους μεμβράνη, οπότε θα προστατεύονται από επαναλαμβανόμενα συχνά λουσίματα. Κατά τη διάρκεια του λουσίματος, λίγες σταγόνες μέσα στη μάσκα σας θα ενυδατώσουν καλύτερα τα μαλλιά σας. Το καλοκαίρι πριν το κολύμπι θα αποτρέψουν τη φθορά τους, είτε από τη θάλασσα, είτε από την πισίνα, και μετά το κολύμπι θα προσφέρουν όλα τα παραπάνω οφέλη. Τέλος, πριν τη βαφή ή ακόμη και μέσα στη βαφή , μία μικρή ποσότητα(5 ml αρκούν) τα προετοιμάζει να δεχτούν τη βαφή αποτρέποντας το σπάσιμο της τρίχας και την ενδεχόμενη ξηρότητα.

Κατά τη διάρκεια  αυτής της αναζήτησης τα λαδάκια που αγόρασα είναι τα εξής 6:


1. Garnier Fructis Miraculous oil 150 ml, 9 ευρώ.
2. Avon advance Techniques moroccan argan oil 30 ml, 10.5 ευρώ.
3. Moroccanoil oil treatment 100 ml, 40 ευρώ.
4. Oriflame Hair X restore therapy serum 30 ml, 9 ευρώ. 
5. L' Oreal Elvive Extraordinary oil 100 ml, 10 ευρώ.
6. Nuxe huile prodigieuse or 100 ml, 40 ευρώ.


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

1. Όλες οι παραπάνω συσκευασίες με εξαίρεση αυτή της garnier είναι γυάλινες.
2. Το πιο φθηνό(τιμή ανά 100 ml) είναι της Garnier και τα πιο ακριβά της Nuxe και Moroccanoil.
3. Την πιο πρακτική συσκευασία έχει το Moroccanoil λόγω της αντλίας του(το στόμιο βγαίνει πιο έξω συγκριτικά με τις αντλίες των άλλων).
4. Πιο εύκολα μπορείτε να βρείτε τα δύο της Garnier και της L'Oreal, μιας και υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ αλλά και σε μεγάλα καταστήματα καλλυντικών.
5. Όλα μυρίζουν εξαιρετικά.
6. Όλα εκτός αυτού της Nuxe είναι παχύρρευστα.
7. Τα καπάκια από τα λαδάκια της Avon και της Oriflame δεν είναι ιδιαίτερα σταθερά.
8. Όλα είναι κανονικά λαδάκια εκτός από αυτό της Nuxe που είναι ξηρό λάδι.
9. Της Nuxe είναι το πιο "καθαρό" απ' όλα όσον αφορά σε "κακά" χημικά.
10. Κανένα από τα παραπάνω δεν έχει parabens(από μια γρήγορη ματιά που έριξα στα συστατικά τους).
11. Όλα εκτός του Extraordinary oil και του Nuxe έχουν έλαιο argan. Αυτά βέβαια που το έχουν σε μεγαλύτερη συγκέντρωση είναι με φθίνουσα σειρά της  Garnier, moraoccanoil, avon, oriflame.
12. Σιλικόνες έχουν όλα, εκτός από αυτό της Nuxe.


Στην ουσία τώρα...

Όπως είναι φυσικό κάποια ήταν πιο αποτελεσματικά στα δικά μου μαλλιά, κι άλλα όχι τόσο. Τα 2 αγαπημένα μου είναι το moroccanoil και το miraculous oil(αν και είναι αυτό που έχω χρησιμοποιήσει λιγότερο από τα υπόλοιπα). Λιγότερο αγαπημένο μου είναι το Nuxe μόνο και μόνο γιατί σαν ξηρό λαδάκι που είναι δεν βλέπω να ενυδατώνει και να θρέφει τα μαλλιά μου, αλλά το αντίθετο, πράγμα το οποίο σας είχα αναφέρει και στο review post που σας έκανα παλαιότερα για αυτό. Οπότε, η σειρά προτίμησής μου είναι: moroccanoil, miraculous oil, avon oil, oriflame oil, extraordinary oil, nuxe oil. Αν έπρεπε να τα βάλω σε σειρά προτίμησης βάσει της μυρωδιάς θα ήταν : moroccanoil, oriflame oil, miraculous oil, extraordinary oil, avon oil, nuxe oil.

Δεν ξέρω αν φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία, αλλά τα: moroccanoil, extraordinary oil, oriflame oil είναι σχεδόν τελειωμένα. Της avon έχει μείνει μισό(είναι το δεύτερο μπουκαλάκι που χρησιμοποιώ μιας και το πρώτο μου τελείωσε). Εδώ και καιρό σας είχα αναφέρει πως θέλω να κάνω τη συγκεκριμένη ανάρτηση, όμως το να δοκιμάσεις 6 λάδια μαλλιών για να μπορείς να βγάλεις αξιόπιστα συμπεράσματα θέλει πολύ χρόνο. 

Τα χρησιμοποίησα με όλους τους τρόπους που σας ανέφερα προηγουμένως. Φυσικά ούτε το  moroccanoil ούτε το λαδάκι της nuxe τα χρησιμοποίησα σαν overnight treatment μιας και τα δικά μου μαλλιά χρειάζονται γύρω στα 45 πατήματα της αντλίας, πράγμα που καθιστά τη συγκεκριμένη "θεραπεία" με τα συγκεκριμένα λαδάκια εξαιρετικά ασύμφορη. Οπότε, όταν θέλω να περιποιηθώ ιδιαίτερα τα μαλλιά μου σίγουρα προτιμώ αυτόν τον τρόπο, όμως με κάποιο πιο οικονομικό προϊόν. 

Σίγουρα όταν μου τελειώσουν όλα, αυτά που θα προτιμήσω να αγοράσω θα είναι το moroccanoil και το miraculous oil, όμως θέλω πρώτα να δοκιμάσω το exotic oil της Lorvenn και το macadamia healing oil treatment. Αν γνωρίζετε που έχει συμφέρουσες τιμές για το τελευταίο, μιας και είναι κάπως τσιμπημένη η τιμή του, σας παρακαλώ να με ενημερώσετε με ένα σχόλιο.

Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζονται πολλά προϊόντα για να έχετε πραγματικά υγιή  μαλλιά. Ένα σαμπουάν, μία μάσκα κι ένα λαδάκι αρκούν για να αλλάξουν τα μαλλιά σας, αρκεί να βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες! Και σας το λέει αυτό ένα άτομο που για χρόνια έκανε ντεκαπάζ και βαφές στα μαλλιά του και δυστυχώς τα ταλαιπώρησε πολύ. Δεν μετράει το πόσα προϊόντα χρησιμοποιούμε, αλλά το πόσο καλά είναι για εμάς!




Περιμένω να μου πείτε και τα δικά σας αγαπημένα λάδια περιποίησης που λάτρεψαν τα μαλλιά σας!




Τα λέμε σύντομα...


p.s. Εδώ μπορείς να διαβάσεις τη γνώμη μου για ακόμη 2 έλαια μαλλιών.



25 σχόλια:

  1. το αγαπημενο μου ολων ειναι το Macadamia, αλλα σε spray...το αλλο δεν το εχω δοκιμασει..το Moroccan μου αρεσε αρκετα αλλα θελω να το δοκιμασω και σε μορφη spray..το Miraculous το θεωρω απαισιο για τα δικα μου μαλλια μου τα βαραινει πολυ.πολυ ωραιο ποστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To morrocan oil δεν μου άρεσε καθόλου, λάδωνε πάρα πολύ τα μαλλιά μου, σε σημείο που τελικά το χάρισα... Για τo macadamia healing oil (όχι το spray) δεν έχω λόγια! Έχω πάθει εξάρτηση! Την καλύτερη τιμή μέχρι στιγμής την έχω βρει στο allbeauty.com, όπου τα 30ml κοστίζουν περίπου 7ευρώ(+μεταφορικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λαδάκι της Garnier είναι πραγματικά το αγαπημένο μου!!!'Εχω δοκιμάσει και αυτό της Wella το oil reflections και είναι πολύ καλό το μόνο κακό είναι ότι δεν μπορείς να το βρεις εύκολα.
    Φιλία πολλά Sophia :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ μένα μ'αρέσει το garnier! Τώρα στα καταστήματα μασούτης τα έχει 1+1!!

      Διαγραφή
  4. Από αυτά έχω δοκιμάσει το extraordinary oil και δεν μπορώ να πω πως είδα κάποια διαφορά:/
    Θέλω πολύ να δοκιμάσω κι άλλα όμως..
    Πολύ ωραίο το review σου..
    Σε έχω κάνει tag εδώ : http://perfectimperfectionsbymarorose.blogspot.gr/2014/01/tag_10.html
    Φιλιά xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία αναρτηση. Σ' ευχαριστούμε για το review. Άλλη μια χρήση είναι να βάζεις μια σταγόνα απο λαδάκι στη βαφή μαλλιών σου (αν τα βαφεις βεβαια) για να τα προστατεψει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το έγραψα κι αυτό! Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση! Μου αρέσει να κάνω comparison posts!

      Διαγραφή
  6. Έχω το extraordinary και μ'αρέσει πολύ! Πολύ ενδιαφέρον post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι από αυτά που τα παίρνεις δοκιμαστικά επειδή είναι οικονομικά και μετά εντυπωσιάζεσαι γιατί είναι πράγματι καλά! Και διαβάζοντας τα συστατικά εντυπωσιάστηκα ακόμα περισσότερο γιατί περιέχει πιο πολύ argan oil απ' ότι τα υπόλοιπα!

      Διαγραφή
  7. δοκιμασα το extraordinary , αυτο σε spray μορφη και δεν μου αρεσε καθολου!
    τωρα χρησιμοποιό το absolute oil απο syoss και εχω ξετρελαθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίο το μπλογκ σου!Εγώ έχω το λαδάκι απο την avon καθως και της elvive...μπορω να πω πως το λαδι της avon καλη καλυτερη δουλειά στα μαλλιά μου!!
    Αν θέλεις τσεκαρε το μλπογκ μου,θα χαρω να γινεις μελος!Θα γινω κι εγω στο δικό σου εννοείται!

    http://dimitrasopinion.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ χρήσιμο το ποστ σου!! Απο όλα αυτά μόνο το Nuxe έχω δοκιμάσει το οποίο και δεν μου άρεσε στα μαλλιά για τον ίδιο λόγο που αναφέρεις. Εγώ πλέον μετά απο πολλές αναζητήσεις εχω καταλήξει να χρησιμοποιώ σκέτο jojoba oil και είμαι πολύ ευχαριστημένη για να το αλλάξω (αλλά όλο και παίρνω και άλλα για να δοκιμάσω χαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμμμ δεν το είχα σκεφτεί!
      παίρνεις κάποιο συγκεκριμένο? πως το χρησιμοποιείς? όπως το αμυγδαλέλαιο?

      Διαγραφή
  10. Απο όλα αυτά έχω χρησιμοποιήσει μόνο το Extrairdinary Oil αλλά με το κόκκινο καπάκι και ήταν απλά απαράδεκτο. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα το Exotic Oil!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hi, μετα απο πολη ερευνα κ πολυ λαδακι οπου εβλεπα αργκαν λαδακι ειχα δεν ειχα το αγοραζα, απο λορεαλ κ οτι υπαρχει συο φαρμακειο, σουπερμαρκετ κλπ. Τωρα θα πειραματιστω με το macadamia oil. Επιτελους το βρηκα στα φαρμακια απο τη macrovita στα 10 με 12€. Σημειωση ειμαι χρονια ξανθια σχεδον δεκα χρονια με ντεκαπαζ, ξανθιστικες κλπ το λαδι, κερατινη κλπ απαραιτητο κ με το κιλο σε καθε λουσιμο μασκες κλπ. Καλυ επητυχια σε ολες τις φιλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξεχασα να σας πω to macadamia elixir oil, macrovita ειναι 250ml!!! Sok? Nai nai 250 ml me 10-12 eurw κ για οσες δεν ξερουν αυτο το θαυματουργικο λαδι αποκαθιστα το φυσικο ph στα μαλλια μας μετα τις οχυδωσεις που δεχονται βαφη-ντεκαπαζ κλπ. Πραγμα που δεν κανουν τα αλλα λαδια κ γιαυυο επειδη ειναι μοναδικο ειναι κ πανακριβο, χρυσος να τανε....φιλακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή