Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Products I do (not!) regret buying!

Κάποιες φορές αγοράζεις κάτι γιατί κάποιος σου μίλησε για αυτό, άλλες γιατί άκουσες και διάβασες πολλά για αυτό, ή απλά γιατί σου άρεσε. Υπάρχουν βέβαια και οι φορές, που απλά αγόρασες κάτι χωρίς να το σκεφτείς ιδιαίτερα. Το αποτέλεσμα; Άλλες φορές καταλήγεις να το χρησιμοποιείς καθημερινά κι αν τα καταφέρει μπαίνει στη holly grail list, κι άλλες πάλι καταλήγεις να ρωτάς τον εαυτό σου: μα τί σκεφτόμουν;;;;




Νομίζω ήταν περίπου ένα χρόνο πριν που άρχισε ξανά να γίνεται "μόδα" και να έρχεται μετά από χρόνια στο προσκήνιο το λευκό μολύβι ματιών. Προορίζεται για την κάτω υγρή γραμμή του ματιού και σκοπός του είναι να κάνει το βλέμμα πιο φωτεινό και τα μάτια να φαίνονται πιο μεγάλα και ξεκούραστα.
Έτσι λοιπόν μια μέρα αγόρασα το essence kajal pencil in 04 white για το οποίο δεν σας έχω γράψει και τα καλύτερα λόγια. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου άρεσε καθόλου και δεν το χρησιμοποίησα καθόλου στη waterline. Όμως, επειδή δεν μου αρέσει να έχω προϊόντα που απλά "κάθονται" και δεν έχουν καμία σκοπιμότητα αποφάσισα να του βρω καινούριο λόγο ύπαρξης. Ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ κάτω από το τόξο του φρυδιού(για ανόρθωση), στην εσωτερική γωνία του ματιού(για φως), ακόμη κι ως βάση για τις σκιές(για σταθερότητα). Οπότε, είναι ένα προϊόν που ενώ ήταν στη λίστα με τα προϊόντα που μετανιώνω που αγόρασα, ξαφνικά μπήκε στη λίστα με τα προϊόντα που χρησιμοποιώ σχεδόν κάθε φορά που βάφομαι.



Ένα ακόμη προϊόν που υπήρξε για αρκετό καιρό στην ίδια λίστα και που απλά έπιανε χώρο στη συλλογή των καλλυντικών μου ήταν η τετραπλή παλέτα της avon, true colour mocha latte. Ο λόγος είναι γνωστός στις περισσότερες από εσάς και δεν είναι άλλος από την μέτρια χρωματική της απόδοση. Χρειάζεται να περάσεις και να ξαναπεράσεις και να ξαναπεράσεις το χρώμα στα βλέφαρά σου ώστε κάποια στιγμή να δεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Το θετικό είναι πως περιέχει 2 ματ σκιές. Οπότε σκέφτηκα να τις δοκιμάσω για το σχηματισμό και το "γέμισμα" των φρυδιών μου. Από τότε, δεν μπορώ να κάνω το μακιγιάζ μου αν δεν χρησιμοποιήσω τις σκιές αυτές στα φρύδια μου. Άλλοτε και τις δύο, άλλοτε τη μία από τις δύο. Κάποιες φορές, όταν δεν θέλω έντονο highlight χρώμα κάτω από τα φρύδια μου, χρησιμοποιώ και την πιο ανοιχτή απόχρωση της παλέτας αυτής. Έτσι, οι δύο από τις 4 αποχρώσεις εντάχθηκαν στην ρουτίνα του μακιγιάζ μου, και η τρίτη σε κάποια μακιγιάζ. Το σίγουρο είναι πως θα στεναχωρηθώ όταν τελειώσουν. 





χρησιμοποιώ το 266 πινέλο της MAC για το σχηματισμό των φρυδιών μου με την παλέτα της avon.


Πραγματικά δεν πίστευα πως θα έβρισκα κάποια χρησιμότητα για τα δύο αυτά προϊόντα, αλλά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που τα "έκανα" να δουλέψουν σ' εμένα. Οπότε, αν κάποια στιγμή πάρετε ή πήρατε ένα προϊόν και το κατατάξατε στα regret buying products, ξανασκεφτείτε το. Ίσως μπορεί να σας βολέψει σε κάτι άλλο.


Σας έτυχε ποτέ κάτι παρόμοιο;



Τα λέμε σύντομα...

13 σχόλια:

  1. συμφωνω σε αυτο που λες, οτι ενα προϊον μπορει να χρησιμοποιηθει για κατι αλλο, αλλα εγω οταν αγοραζω κατι για μια συγκεκριμενη δουλεια, νευριαζω αν δε με βολεψει..πχ.πηρα μια ακριβη μαλακτικη κρεμα και δεν μου κανει τιποτα στα μαλλια..τη χρησιμοποιω ομως για να ξυριζω τα ποδια μου..εεεεε δεν ειναι λιγο σπαστικο αυτο??χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ σπαστικό.
      Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά με προϊόντα μαλλιών/σώματος εάν δε σε βολέψουν. Άντε να χρησιμοποιήσεις τα προϊόντα μαλλιών για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση των πινέλων σου(αυτών με φυσική τρίχα). Ίσως έτσι βγάλουν κάπως τα λεφτά τους!
      Το δοκίμασες σαν leave in conditioner?

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλό και χρήσιμο post! Κι εγώ το κάνω αυτό με ορισμένα προϊόντα, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως κάτι άλλο γιατί να μη το κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι πολύ καλά κάνεις!
      Τί άλλο να τα κάνουμε δηλαδή; Κρίμα είναι να τα πετάξουμε!

      Διαγραφή
  3. συμφωνώ με την προλαλήσασα για τις μαλακτικές! μετράω τρεις αυτή τη στιγμή στο μπάνιο, που κρατώ μόνο για ξύρισμα.
    κάποιες μπεζουλί/ασπρουλί (:p) σκιές με απαλή απόδοση είναι φανταστικές ως χαϊλάιτερ στα ζυγωματικά.
    μου τυχαίνει συχνά καινούργια πινέλα που δε μου 'κάνουν' γι' αυτό που προορίζονται να είναι φανταστικά για κάτι άλλο.
    δε θα επεκταθώ επειδή το σχόλιο θα καταλήξει....ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχα post στο post!
      Πλάκα θα είχε!!!
      Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά με προϊόντα μαλλιών/σώματος εάν δε σε βολέψουν. Άντε να χρησιμοποιήσεις τα προϊόντα μαλλιών για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση των πινέλων σου(αυτών με φυσική τρίχα). Ίσως έτσι βγάλουν κάπως τα λεφτά τους!
      Τις δοκίμασες σαν leave in conditioner?
      Εμένα όσα σαμπουάν δε με βολεύουν, ή τα χρησιμοποιώ για τον καθαρισμό των πινέλων ή τα δίνω σε κάποιο από τα αδέρφια μου!

      Διαγραφή
    2. τα σαμπουάν που δε μου αρέσουν τα βάζω στην άκρη για το καλοκαίρι και τα προωθώ στο εξοχικό που επί 2 μήνες λουζόμαστε όλοι 1-2 φορές τη μέρα! φαντάσου τι κατανάλωση γίνεται ιούλιο αύγουστο! τις μαλακτικές για το ξύρισμα τις έχω. όσες είναι καλές ως μάσκα τις χρησιμοποιώ έτσι. leave in δε βάζω, έχω βρει ενα σπρει της elnett γι' αυτη τη δουλειά και δεν το αλλάζω με τίποτα!

      Διαγραφή
  4. πολύ χρήσιμο ποστ! και εγώ μερικά καλλυντικά τα χρησιμοποιώ αλλιώς είχα ενα τεράστιο syoss που μου ηταν άχρηστο δεν μπορούσα να ξεμπερδέψω τα μαλλιά μου μετά το χρησιμοποιούσα μόνο για ξύρισμα ή οταν έπλενα τα πινέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ μου αρέσει αυτή η φιλοσοφία,τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είναι κρίμα να μην τα χρησιμοποιούμε και να τα πετάμε??

      Διαγραφή
  6. Είχα και εγω το ίδιο μολυβι και του βρήκα τις ίδιες χρήσεις , ωραία η ανάρτηση σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή