Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Comparison: Argan Hair lines



Το έλαιο argan έχει μπει για τα καλά στα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης και όλα τα brands δημιουργούν προϊόντα έχοντάς το. Ούσα φανατική ξανθιά για πολλά χρόνια, τα μαλλιά μου είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα. Έτσι ξεκίνησα την αναζήτηση αποτελεσματικών προϊόντων. Στην αναζήτηση αυτή, δοκίμασα από την avon και την oriflame τις σειρές εντατικής φροντίδας μαλλιών με έλαιο argan. Σήμερα λοιπόν θα σας γράψω για την Advance techniques 360 nourishment moroccan argan oil της Avon και την Hair X restore therapy της Oriflame.
Ας ξεκινήσω από τα βασικά.
Και οι δύο σειρές αποτελούνται από 4 προϊόντα:σαμπουάν, κρέμα μαλλιών, μάσκα μαλλιών και λάδι/θεραπεία/ορό.
Εγώ τα μόνα που δεν αγόρασα και για τα μόνα συνεπώς που δεν θα σας μιλήσω είναι οι κρέμες μαλλιών.


Σαμπουάν 400 ml/7.30€(βγαίνει και σε 250 ml/5.60€)
Μάσκα μαλλιών 150 ml/9.20€
Λάδι 30 ml/10.50€

Στα τελευταία empties μου ήταν η μάσκα από τη σειρά αυτή. Το λαδάκι είναι το δεύτερο που τελειώνω και το σαμπουάν το χρησιμοποίησα μόνο 4 φορές και μετά το έδωσα στην αδερφή μου.
Σε γενικές γραμμές δεν μου άρεσε καθόλου η σειρά αυτή παρόλο που τα περισσότερα reviews των άλλων ήταν θετικά. Το σαμπουάν(με 16ο συστατικό το έλαιο argan) μου προκάλεσε ξηροδερμία και φαγούρα οπότε δε γινόταν να συνεχίσω να το χρησιμοποιώ και η μάσκα(με 14ο συστατικό το έλαιο argan) σίγουρα δεν είναι για ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά. Δεν προσφέρει απαλότητα, ούτε θρέψη, ούτε ενυδάτωση, ούτε λάμψη όπως ισχυρίζεται, παρόλο που χρησιμοποιούσα και αρκετή ποσότητα.Τουλάχιστον όχι στα δικά μου μαλλιά. Ούτε φυσικά τα κάνει πιο ευκολοχτένιστα. Πιο πολύ ένιωθα ότι μου τα αφυδατώνει, παρά ότι μου τα ενυδατώνει. Το μόνο αξιόλογο προϊόν της σειράς αυτής είναι το λάδι(με 10ο συστατικό το έλαιο argan).
Σίγουρα μυρίζουν και τα τρία προϊόντα όμορφα, αλλά κατά τη γνώμη μου την ίδια μυρωδιά έχουν όλα τα προϊόντα advance techniques.


Σαμπουάν 250 ml/6.00€
Μάσκα μαλλιών 200 ml/8.00€
Λάδι 30 ml/9.00€

Για τη συγκεκριμένη σειρά δεν έχω ακούσει, ούτε έχω διαβάσει κάπου, σε αντίθεση με την "αντίστοιχη" σειρά της avon.
Αρχικά βλέποντας το σαμπουάν(με 25ο συστατικό το έλαιο argan) σκέφτηκα πως η ποσότητά του είναι λίγη. Έσφαλα όμως και το παραδέχομαι. Είναι από τα αγαπημένα μου σαμπουάν, και από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει ποτέ! Θέλει λίγη ποσότητα για να κάνει αφρό, και ήδη από το λούσιμο καταλαβαίνεις πως τα μαλλιά σου μαλακώνουν και ενυδατώνονται. Κάνει τον πιο κρεμώδη αφρό που έχω δει. Κάτι έχει η σύνθεσή του που το κάνει μοναδικό. Μάλλον είναι αρκετά συμπυκνωμένο με αποτέλεσμα να μου κρατήσει αρκετό καιρό. Η μάσκα(με 19ο συστατικό το έλαιο argan) δυστυχώς δεν ήταν τόσο αποτελεσματική. Μια απλή μάσκα που κατά τη δική μου γνώμη δεν μπορεί να προσφέρει θρέψη, προστασία και αναδόμηση όπως υπόσχεται. Ίσως σε κανονικά προς ξηρά μαλλιά να είναι αποτελεσματικότερη, αλλά σε ξηρά ταλαιπωρημένα μαλλιά σίγουρα όχι! Άσε που ήθελε και αρκετή ποσότητα. Τέλος, το λάδι/ορός(με 15ο συστατικό το έλαιο argan) ήταν αδιάφορο.
Η μυρωδιά και των τριών προϊόντων είναι από τις αγαπημένες μου! Κάνει όλο το μπάνιο να μοσχοβολάει και τη διαδικασία του λουσίματος σκέτη απόλαυση.


Σε γενικές γραμμές καμία από τις 2 σειρές δεν ικανοποίησε τις ανάγκες των μαλλιών μου. Τα προϊόντα που ξεχώρισα ήταν το λάδι της avon και το σαμπουάν της oriflame. Θεωρώ επίσης πως και οι δύο σειρές είναι υπερεκτιμημένες. Avon 25.30€ και Oriflame 23.00€. Κοιτώντας συνολικά τις δύο σειρές καμία δεν προσέφερε την προστασία κατά της φθοράς, ούτε την εντατική θεραπεία. Για ακόμη μία φορά θα παραπονεθώ γιατί δεν δέχομαι να βάζουν μπροστά(για διαφημιστικούς λόγους) το argan oil και στην ουσία να είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά...εμ.. από τα τελευταία συστατικά ήθελα να πω. 
Αν έχετε ξηρά/ταλαιπωρημένα/αφυδατωμένα/δυστυχισμένα γενικότερα μαλλιά δε θα σας πρότεινα καμία από τις δύο σειρές, παρά μόνο τα δύο μεμονωμένα προϊόντα που ξεχώρισα.



Τι πιστεύετε εσείς για το argan oil και τη διαφήμισή  του; Σας ενοχλεί κι εσάς όταν το κάνουν αυτό οι εταιρίες;
Καμία πρόταση για προϊόντα μαλλιών;




Τα λέμε σύντομα... 


p.s. Αν θέλετε να διαβάσετε κι άλλες συγκρίσεις που έχω κάνει σε προϊόντα της ίδιας "κατηγορίας" μπορείτε να δείτε για facial watershair oilshand creams και micellaire waters.

7 σχόλια:

  1. να σαι καλά κοπελιά μου με γλυτωσες απο περιττά έξοδα! Ήμουν έτοιμη να πάρω την σειρά της avon αλλά αφού ειναι μάπα το καρπούζι θα μείνω σε ότι χρησιμοποιώ τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι της άποψης πως αν κάτι έκανε καλό στα μαλλιά σου ξαναπάρ'το. Εγώ δοκιμάζω και δοκιμάζω και σπανίως βρίσκω κάτι καλύτερο. Τα αγαπημένα μου σαμπουάν είναι αυτό της oriflame, garnier επανορθωση και θρέψη και φυσικά apivita. Aν και πάλι μπορεί απλά να μην ταίριαξε στα δικά μου μαλλιά!

      Διαγραφή
  2. πολυ ωραιο και αναλυτικο ποστ...μπραβο..εγω ειχα δοκιμασει το λαδακι σε δειγμα και δεν μπορω να πω οτι με ξετρελανε και γενικα αν δεν ειναι σε προσφορα το θεωρω ακριβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και οι 2 σειρές είναι ακριβές! Σίγουρα μόνο σε προσφορά κατά τη γνώμη μου αξίζει να τα πάρεις αν θες να τα δοκιμάσεις!

      Διαγραφή
  3. χρόνια πολλά αγόρασα και εγω το σαμπουαν της avon και έχω και εγω την ίδια γνώμη μόνο το λάδι μου άρεσε και εμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρόνια πολλά αγόρασα και εγω το σαμπουαν της avon και έχω και εγω την ίδια γνώμη μόνο το λάδι μου άρεσε και εμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή