Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

thoughts of a makeupaholic

Κάπου μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ψάχνω να βρω τί ανάρτηση να γράψω. Δύσκολο. Πλέον, όσοι ζούμε στην Ελλάδα και επιλέξαμε να μείνουμε εδώ και να μη φύγουμε, προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να βρούμε πράγματα που μας γεμίζουν και μας δίνουν χαρά για να ξεφεύγουμε όσο μπορούμε από την πραγματικότητα, ή έστω για να ξεχνιόμαστε λιγάκι. Μετά από ένα πραγματικά δύσκολο καλοκαίρι, το οποίο πέρασε εξαιρετικά γρήγορα, ή έστω έτσι φάνηκε σ' εμένα, ήρθε ο Σεπτέμβρης και μαζί με αυτόν τα μαθήματα για φοιτητές και μαθητές και γενικότερα το πρόγραμμα και η ρουτίνα για όλους τους υπόλοιπους. 
Κάπου μεταξύ δημοψηφίσματος και εκλογών, προσπαθώ να μαζέψω τις σκέψεις μου. Δεν τα καταφέρνω πάντα. Αναρωτιέμαι αν οι υπόλοιποι κάτοικοι αυτής της χώρας βρίσκονται επίσης σε κατάσταση "αποσύνθεσης", προβληματισμού, περισυλλογής.
Όταν 3 σχεδόν χρόνια πριν αποφάσισα να αρχίσω να γράφω σε αυτό το blog σίγουρα η κρίση υπήρχε. Τα πράγματα δυστυχώς 3 χρόνια μετά, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι χειρότερα. Λιγότεροι χαμογελαστοί άνθρωποι, λιγότεροι ανέμελοι άνθρωποι και φυσικά λιγότεροι ευτυχισμένοι άνθρωποι. 
Τους τελευταίους μήνες αναρωτιέμαι, πραγματικά, πως να γράψω για κρέμες και μάσκαρες όταν είναι τόσο ασταθής η κατάσταση. Πως να δείξω αγορές ή προτάσεις για αγορές προϊόντων στην εποχή των capital controls; Πολλές bloggers/vloggers είχαν και ίσως έχουν τον ίδιο προβληματισμό. 
Ναι, μακάρι να μπορούσαμε να ζούμε σε έναν κόσμο που το μεγαλύτερό μας πρόβλημα θα ήταν η τάδε κρέμα που δε δοκιμάσαμε ακόμη, ή η τάδε μάσκαρα που μας τελείωσε. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Και κάπου εκεί, κάπως απείχα από τα blogs και τα κανάλια που παλαιότερα ανυπομονούσα να γυρίσω σπίτι για να ενημερωθώ και να δω τί καινούριο κυκλοφόρησε, και πιο προϊόν αξίζει να αγοράσω. 
Και κάπου εκεί, άρχισα να βλέπω πως καμιά φορά ένα μικρό διάλειμμα από τον υπολογιστή κάνει καλό. Ξαναβρίσκεσαι με φίλους, ή τέλος πάντων βρίσκεις καινούρια ενδιαφέροντα, ή ξαναθυμάσαι τα παλαιά.
Και κάπου εκεί, άρχισα να δοκιμάζω τις μαγειρικές μου ικανότητες, να πηγαίνω για ψάρεμα, για τέννις, για περπάτημα. Άρχισα να αφιερώνω παραπάνω χρόνο σε πράγματα τα οποία πριν αμελούσα. Σε πράγματα τα οποία είναι ωφέλημα και για το νου, αλλά και για το σώμα.

Μην ξεχνάς λοιπόν κι εσύ πως μπορεί ένας καφές στο μπαλκόνι σου να σου δώσει περισσότερη ηρεμία και χαρά από μία ώρα στο internet, πως ένα όμορφο τραγούδι μπορεί να σε ταξιδέψει πιο πολύ απ' ότι ένα ταξίδι, και πως μια όμορφη φωτογραφία μπορεί να σε γεμίσει πάντα με ζεστά συναισθήματα.

Οπότε, φρόντισε να βρίσκεις πάντα χρόνο για τον εαυτό σου! Γιατί αν δεν είσαι πρώτα εσύ καλά με τον εαυτό σου, πως θα είσαι με τους γύρω σου;

Κι αν όλα αυτά σου φαίνονται ανώφελα, τότε σίγουρα μια αγκαλιά από κάποιον αγαπημένο σου μπορεί να κάνει τη μέρα σου καλύτερη!

Πάντα ο Σεπτέμβρης είναι καλός μήνας για να βάλεις κάτι όμορφο στην καθημερινότητά σου!


Καλό και δημιουργικό φθινόπωρο!


Τα λέμε σύντομα...

10 σχόλια:

  1. Είναι ωραίο να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου μακριά από τον υπολογιστή. Ίσως μερικοί το έχουμε ξεχάσει. Ήρθαν οι εξελίξεις να μας θυμίσουν να είμαστε άνθρωποι. Αρκεί να μην αφήσεις τα γεγονότα να σε ρίξουν και να αφιερωθείς σε πράγματα που σε γεμίζουν όπως έκανες εσύ. Καλό και πάνω απ' όλα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ Φθινόπωρο και από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κατερίνα μου!
      Παρόλο που δεν θέλει και πολύ κόπο, καμιά φορά ούτε αυτό δε θυμόμαστε να κάνουμε!

      Διαγραφή
  2. Παρόλο που ξεκίνησε το καλοκαίρι μαύρο (κλειστές τράπεζες, μνημόνια κ.τλ) ευτυχώς είχα και εγώ λίγη πρόσβαση στο internet και έτσι αφιέρωσα όλο μου το καλοκαίρι στην οικογένεια μου και ιδιαίτερα στα παιδιά μου!!! Καλό χειμώνα κοπέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζινάκι τα'χω σκεφτεί κι εγώ αυτά, και το καλοκαίρι δε μου πήγαινε καρδιά να γράψω για τίποτα - μου φαινόταν ανούσιο. Αλλά να σου πω κάτι; Όταν άτομα απ'όλο τον κόσμο που έχουμε γνωριστεί/συνεργαστεί μέσω του blog άρχισαν να μου στέλνουν μηνύματα ρωτώντας τι γίνεται στην Ελλάδα, είπα ως εδώ. Το blogging με κάνει χαρούμενη και μου προσφέρει τόσα πράγματα, τόσα συναισθήματα. Δε θα το σταματήσω. Έτσι σκέφτομαι πλέον. Αν μη τι άλλο, ο καθένας έχει δικαίωμα να ξεφεύγει απ'οτιδήποτε αρνητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπως τα λες είναι.
      Απλά δεν είναι ίδια πάντα η όρεξη που έχουμε. Σίγουρα πάντως καλό είναι να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν.
      Φιλιά Μαριαννάκι!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τη Μαριάννα! Εννοείται ότι είχα τις ίδιες σκέψεις με εσένα Τζίνα, αλλά να σου πω κάτι; Δε θα πέσουμε να πεθάνουμε κιόλας, χειρότερα θα γίνουν τα πράματα αν το κάνουμε αυτό! Φιλιά πολλά :)

      Διαγραφή
    3. έχεις δίκιο!
      Όσο συνεχιζουμε να προσπαθούμε να γεμίζουμε το χρόνο μας με πράγματα που μας αρέσουν, τόσο θα κάνουμε πιο όμορφη την καθημερινότητά μας!

      Διαγραφή
  4. an to na grafeis gia auta se kanei xaroumenh grapse!!! den tha afisoume osa agapame epeidi gurw mas ola einai mavra, sto xeri mas einai na kanoume oso pio omorfi k xaroumenh ginete thn zwh mas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι στην ουσία αυτό κάνουμε! Ομορφαίνουμε τη ζωή μας κάνοντας πράγματα που μας ευχαριστούν και μας γεμίζουν!
      Οπότε καλό είναι να μην τα σταματάμε.
      Που θα πάει;
      Θα επανέλθω κ εγώ στους παλαιούς καλούς ρυθμούς!
      Φιλιά!

      Διαγραφή