Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Around the world #1: Korean Masks

Και κάπως έτσι ξεκινάω μια καινούρια σειρά αναρτήσεων. Μια σειρά στην οποία θα σας δείχνω προϊόντα που δεν μπορούμε να βρούμε εύκολα, ή δεν μπορούμε να βρούμε καθόλου  στην Ελλάδα. Γι' αυτό όμως δεν υπάρχουν οι φίλοι και οι συγγενείς μας στο εξωτερικό;  Για να μας φέρνουν καινούρια "διαμαντάκια" φυσικά. Εξάλλου, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Για όλες εμάς τις beauty junkies οι wishlists είναι ανεξάντλητες.

Πρώτη στάση Κορέα=>Περιποίηση=>Μάσκες προσώπου




Η πρώτη μάσκα που δοκίμασα είναι με βλέννα σαλιγκαριού. Το ξέρω. Δεν ακούγεται δελεαστική, αλλά με σιγουριά είναι αποτελεσματική. Είναι από τις υφασμάτινες μάσκες με 20 gr. προϊόντος, οπότε είναι σούπερ εμποτισμένη. Προσφέρει απίστευτη ενυδάτωση και θρέψη και φυσικά είναι άκρως δροσιστική. Είναι μια πολύ καλή επιλογή τόσο για τους χειμερινούς μήνες, όσο και για τους καλοκαιρινούς. Προσφέρει τη μέγιστη υγρασία που μπορεί ένα προϊόν να προσφέρει με εξωτερική χρήση στο δέρμα, που 3 μέρες δεν έβαλα καμία κρέμα(ούτε ημέρας, ούτε νύχτας, ούτε όρο, ούτε τίποτα) και το δέρμα μου ήταν ενυδατωμένο, μαλακό και λαμπερό.



Το δεύτερο προϊόν που δοκίμασα είναι η έκπληξη του αιώνα. Πραγματικά-και θα πω μεγάλη κουβέντα που δεν το συνηθίζω-δε νομίζω πως υπάρχει ή θα υπάρξει άλλο προϊόν το οποίο θα με κάνει να πω αυτά που θα πω για το συγκεκριμένο.
Είναι το πιο πρωτότυπο, παράξενο, άκυρο, πραγματικά δεν έχω λόγια για να το περιγράψω. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο πουθενά και ποτέ. Γι' αυτό απλά θα σας γράψω την εμπειρία μου. 
Όταν έπιασα στα χέρια μου αυτές τις μάσκες, το μόνο που καταλάβαινα από τη συσκευασία είναι: 40 βαθμοί Κελσίου,νύχτα, χαμομήλι/λεβάντα. Οπότε το πρώτο συναίσθημα που μου δημιουργήθηκε ήταν η επιφυλακτικότητα. Να βάλω εγώ κάτι στα μάτια μου, για το οποίο 1. δεν έχω ακούσει τίποτα, 2. δεν έχω δει πουθενά, 3. δεν καταλαβαίνω τίποτα από τη συσκευασία, κ.α., κ.α., κ.α. Αλλά το ίδιο το προϊόν μετά τη πρώτη χρήση όχι μόνο με αποζημίωσε, αλλά με έκανε να θέλω να βγω στο δρόμο τη νύχτα, να βρω ταξί, λεωφορείο, αεροπλάνο, τρένο, βαπόρι και να βάλω πλώρη για Κορέα. Ή αλλιώς, μιας και είμαστε στην εποχή που όλα είναι μακράν ευκολότερα απ' ότι ήταν ακόμη και 10 χρονιά πριν, να το ψάξω στη σωστή πηγή. ebay. Και φυσικά το βρήκα, και φυσικά με την πρώτη ευκαιρία θα το αγοράσω. Αρκεί να πατήσετε στο ebay : hot steam mask eyes. 
Γενικά μέχρι τώρα ήξερα πως οι μάσκες που κάνουν καλό στην περιοχή των ματιών λειτουργούν δροσίζοντας τα μάτια, "κρυώνοντας" και ανακουφίζοντας την περιοχή. Οπότε οι 40 βαθμοί που διάβαζα στη συσκευασία τους μόνο ερωτηματικά με γέμισαν. Με το που άνοιξα τη συσκευασία, παρόλο που έξω έχει χαμομηλάκια η επικρατούσα μυρωδιά ήταν η λεβάντα. Ας τη βάλω και βλέπουμε, είπα στον εαυτό μου. Τη φοράω, ξαπλώνω και αυτό ήταν. 
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Για έναν άνθρωπο που ούτε καν στο Λύκειο δεν κοιμόταν πριν τη μία το βράδυ, και που κάποια βράδια βλέπει το πρώτο φως της μέρας να ξεπροβάλει στο παράθυρο, το ότι αυτή η μάσκα με έκανε να πάω στο κρεβατάκι μου και να κοιμηθώ από τις 00:30 ήταν μαγικό, μοναδικό και πρωτόγνωρο.
Σε χαλαρώνει τόσο πολύ που δεν φαντάζεσαι. Λόγω της θερμότητας και της λεβάντας κάνει την ένταση της ημέρας να φεύγει, όλη την κούραση να βγαίνει και να δρα, δε ξέρω, σαν υπνωτικό. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. 
Για όλα λοιπόν τα νυχτοπούλια εκεί έξω, το μόνο που έχω να πω είναι να τη δοκιμάσετε. Χαλαρώστε στον καναπέ σας φορώντας τη, και δεν θα καταλάβετε για πότε σας παίρνει ο ύπνος.
Το ότι ξεκουράζει και ενυδατώνει την περιοχή των ματιών για μένα είναι κάτι δευτερεύον, μιας και ο λόγος που την ερωτεύτηκα, ήταν άλλος. Και μάλιστα καλύτερος.

2/2 λοιπόν απ' την Κορέα.


Ποιο από τα 2 θα δοκιμάζατε;


Τα λέμε σύντομα...

6 σχόλια:

  1. Με βάζεις σε πειρασμό!! Δεν ξέρω αν θα τα δοκιμάζα, η πρώτη μάσκα όπως είπες και εσύ δεν ακούγεται δελεαστική χαχαχαχα! Και όσο για τη 2η, μυρίζει πολύ έντονα λεβάντα; Φιλιά :) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι και πάρα πολύ.
      Η steam cream μυρίζει πολύ πιο έντονα λεβάντα από τις μάσκες αυτές!

      Διαγραφή
  2. Πιστεύω θα διάλεγα την δεύτερη μάσκα. Αν είναι να κοιμάμαι νωρίτερα και να χαλαρώνω θα το κάνω <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ πραγματικά εντυπωσιάστηκα!
      τις συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

      Διαγραφή
  3. Λατρευω τις sheet masks αλλα αυτη για τα ματια με εκανε να τσιριξω απο ενθουσιασμο! Που βρισκοταν ενα τετοιο προιον ολη μου τη ζωη;;( στην κορεα :p) παω να το τσεκαρω στο ebay! τελειο ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή