Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Summer love...#2

Πρόσφατα έκανα την πρώτη μου ανάρτηση με τίτλο summer love... στην οποία(όπως προδίδει κι ο τίτλος) σας μίλησα για την καλοκαιρινή μου αγάπη. Σήμερα θα κάνω τη δεύτερη ανάρτηση αυτής της "σειράς" και θα σας γράψω για ακόμη τρία βιβλία που διάβασα. Προτίμησα να μην αλλάξω τον τίτλο, άσχετα αν το καλοκαίρι τελείωσε, γιατί η σημερινή ανάρτηση είναι συνέχεια της προηγούμενης. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει σύντομα τρίτη ανάρτηση αυτής της σειράς, γιατί φαντάζομαι πως θα ξαναέχω τόσο ελεύθερο χρόνο ξανά μόνο όταν έρθει το επόμενο καλοκαίρι. Αν πάντως δείτε κάποια στιγμή ξανά ανάρτησή μου με τίτλο summer love...#3 αυτό θα σημαίνει πως υπάρχουν κι άλλα βιβλία τα οποία διάβασα και για τα οποία θα σας πω λίγα λόγια. 

Πάμε λοιπόν να δούμε τί διάβασα τις τελευταίες μέρες...



Victoria Hislop, Το Νήμα, Εκδ. Διόπτρα, 607 σελίδες.
Αυτό που μου άρεσε σε αυτό το βιβλίο είναι ότι μιλάει για την ιστορία της Θεσσαλονίκης, όπου και μένω. Μιλάει για το πως αντέχει μία αγάπη ακόμα κι αν υπάρχουν πολλά εμπόδια και για το πως οι σχέσεις των ανθρώπων μπορούν να είναι αληθινές, ανεξάρτητα από την καταγωγή του καθενός ή το θρήσκευμά του. 
Πολύ ωραίο βιβλίο. 
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι καλύτερο από Το Νησί. Δεν ξέρω γιατί, αλλά Το Νησί εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία ever.



Αναστασία Καλλιοντζή, Μη μου λες αντίο, Εκδ. Οίκος Λιβάνη, 614 σελίδες.
Τρελάθηκα!
Μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ η ιστορία που εξελίσσεται στο συγκεκριμένο. Ένας έρωτας δυνατός, δύο άνθρωποι που αγαπήθηκαν χωρίς προηγούμενο και που κανένας από τους δύο δεν μπορεί να τον ελέγξει, ή να ξεφύγει από αυτόν.
Και όπως ήταν φυσικό, εφόσον το διάβασα κάθισα και είδα όλα τα επεισόδια της σειράς Μη μου λες αντίο που έγινε πριν χρόνια(ΑΝΤ1). Μπορεί να μην ανταποκρίνεται 100% στο βιβλίο, όμως μπορεί κανείς να καταλάβει την ένταση και το μέγεθος αυτού του έρωτα, όπως και το πόσο βασανίζονται εσωτερικά οι πρωταγωνιστές.




Δημήτρης Μπουραντάς, Μιλώντας στα παιδιά μου για την πραγματικά επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή, Εκδ. Πατάκη, 260 σελίδες.
Αυτό το βιβλίο όπως καταλαβαίνετε δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα. Είναι ένα βιβλίο με συμβουλευτικό χαρακτήρα για το πως να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους, τη δουλειά μας, και τον εαυτό μας γενικότερα.
Επειδή γενικά έχω διαβάσει αρκετά βιβλία τέτοιου είδους, δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα. Δεν παύει όμως να είναι ένα ωραίο βιβλίο.


Αυτά λοιπόν από μένα για σήμερα.
Τα λέμε σύντομα..

14 σχόλια:

  1. Δεν έχω διαβάσει κανένα από τα 3!Θέλω σίγουρα να διαβάσω το Νήμα!Μου άρεσε κι εμένα πολύ το Νησί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω μαζί σου, το Νήμα ήταν πολύ απολαυστικό, αλλά ΤΟ Νησί ήταν καλύτερο.
    Τα άλλα 2 δεν τα έχω διαβάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να διαβάσω κάποιο συμβουλευτικό βιβλίο, δεν έχει τύχει μέχρι τώρα! Το Νησί όπως σου είχα πει και στο προηγούμενο post μου άρεσε πάρα πολύ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θες ένα πολύ ωραίο, σαν συμβουλευτικό, βιβλίο, ή πάρε το να ζεις να αγαπάς να μαθαίνεις, ή αυτό που αναφέρω εδώ!

      Διαγραφή
  4. Ενδιαφέροντα όλα..
    Μου τράβηξε την προσοχή το Μη μου λες αντίο :)

    Alexandra by beautydiarybyalexandra.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία όλα. Θα ήθελα να διαβάσω το Νήμα. Τώρα τελειώνω το Πέρα από τη Ρωσία του Μπραιαν Γκροουβερ. Αληθινή ιστορία και πολύ καλό βιβλίο! Σου το προτείνω :)
    http://mintfloraldiary.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ηξερα οτι ηταν βιβλιο το μην μου λες αντιο χμμ ενδιαφερον! Λατρευω τις αναρτησεις με βιβλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή