Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

REVIEW: Bioten skin moisture cleansing wipes


Για αρκετό καιρό άκουγα πως τα μαντηλάκια καθαρισμού της bioten για κανονικό/μεικτό δέρμα είναι αγαπημένα πολλών. Και μάλιστα πως είναι εξαιρετικά οικονομικά μιας και οι περισσότερες τα έβρισκαν στα καταστήματα 1+1 δώρο. Και αυτό είναι αλήθεια. Κάθε φορά που τα έβλεπα κι εγώ ήταν 1+1 και αν δεν κάνω λάθος η τιμή (των 2 πακέτων) ήταν κάτω από 3 ευρώ. Και κοίταγα τα ροζ, δηλαδή τα αντίστοιχα μαντηλάκια για ξηρό ευαίσθητο δέρμα, και ποτέ μα ποτέ δεν τα έβρισκα 1+1. Τουλάχιστον όχι στα μαγαζιά στα οποία έχω πρόσβαση. Μέχρι που πρόσφατα τα βρήκα με τη συγκεκριμένη προσφορά και τελικά τα αγόρασα. 
Όπως ξέρετε τα αγαπημένα μου μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ΗΤΑΝ τα Pom Pon της ελληνικής εταιρίας ΜΕΓΑ μόνο που η εταιρία αποφάσησε να τα αλλάξει φόρμουλα. Και δυστυχώς αυτά που δοκίμασα εγώ, δεν μου άρεσαν καθόλου. Όσο και να έψαξα να βρω τα παλιά, δεν τα βρήκα πουθενά. Οπότε έπρεπε να βρω καινούρια αγαπημένα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, κι έτσι κατέληξα στα bioten.
Την ημέρα που τα αγόρασα και γύρισα σπίτι, κατευθείαν σκέφτηκα να ψάξω να βρω reviews σε άλλα blogs. Και δεν βρήκα σχεδόν τίποτα. Μου φάνηκε αρκετά περίεργο, γιατί για τα μαντηλάκια της bioten για κανονικό/μεικτό δέρμα υπήρχαν πολλά reviews.


Κι εφόσον μάθατε όλη την ιστορία μου με τα μαντηλάκια καθαρισμού, περνάμε στο review.

Απαράδεκτα! Ναι, το ξέρω, είμαι σκληρή/αυστηρή/απόλυτη, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. Υποτίθεται προορίζονται για ξηρό/ευαίσθητο δέρμα. Υποτίθεται καθαρίζουν απαλά και ενυδατώνουν το πρόσωπο και την περιοχή των ματιών. Υποτίθεται πως χρησιμοποιώντας τα "καθαρίζουμε απαλά το δέρμα μας με ένα ελιξήριο φυσικών ενεργών συστατικών...απολαμβάνουμε τα οφέλη από το γάλα βαμβακιού, ένα εκχύλισμα που θρέφει το δέρμα και μειώνει τους ερεθισμούς... προστατεύουμε την ομορφιά της επιδερμίδας μας με βιταμίνη Ε, έναν αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό παράγοντα γνωστό για την επανορθωτική του δράση... Απομακρύνουμε εύκολα το μακιγιάζ και τους ρύπους απ' το πρόσωπο, το λαιμό και τα μάτια". Αυτά είναι που ισχυρίζεται η εταιρία για το συγκεκριμένο προϊόν.
Δυστυχώς για μένα τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Θα σας πω ακριβώς τί συνέβη σ' εμένα. Για να αφαιρέσω ένα απλό μακιγιάζ(πούδρα, ρουζ, μάσκαρα(όχι αδιάβροχη), highlighter) χρειάστηκα δύο μαντηλάκια. Κι όσο αφαιρούσα το μακιγιάζ συνέχεια ένιωθα το πρόσωπο μου να τσούζει! Πολύ. Σε σημείο που δεν το άντεχα. Το ίδιο εννοείται συνέβη και με τα μάτια μου. Κι εφόσον δίπλα μου είχα το Ideal soft νερό καθαρισμού της L' Oreal, χωρίς δεύτερη σκέψη βάζω σε ένα βαμβακάκι το νερό και κατευθείαν περνάω το πρόσωπό μου! Πρώτη σκέψη; Ανακούφιση. Το δροσερό αυτό νεράκι ήταν "βάλσαμο" για το τσούξιμο που ένιωθα. Δεύτερη σκέψη; Δεν είναι αποτελεσματικά μαντηλάκια. Γιατί; Γιατί όταν αντίκρισα το βαμβακάκι είδα πως δεν ήταν καθαρό. Συνειδητοποίησα δηλαδή πως τα (2)μαντηλάκια πρέπει να είχαν αφαιρέσει το 60% του μακιγιάζ, και χρειάστηκαν και 3 περίπου βαμβακάκια για να αφαιρέσω το υπόλοιπο. Ένα ακόμα αρνητικό τους είναι πως δεν είναι τόσο εμποτισμένα όσο θα ήθελα, ή όσο είχα συνηθίσει από τα πολυαγαπημένα μου Pom Pon(τα παλιά φυσικά).
Φυσικά κι έχουν και κάποια θετικά τα μαντηλάκια αυτά. 
1. Μου αρέσει που είναι paraben και paraffin free.
2. 20 τεμάχια κοστίζουν λιγότερο από 3 ευρώ. Πόσο μάλλον αν τα βρείτε και 1+1.
3. Η συσκευασία είναι πανέμορφη!(το έχουμε ξαναπεί πως τρελαίνομαι για το ροζ). Κι όταν λέω συσκευασία, εννοώ χρώμα, υλικό και σχεδιασμός. 
4. Είναι δερματολογικά ελεγμένα.
5. Μυρίζουν εξαιρετικά όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς αυτής.
6. Το καλύτερο απ' όλα είναι το μαντηλάκι. Δεν είναι επίπεδο. Έχει σαν μικρές κυψέλες(θέλω να πιστεύω πως καταλάβατε τι εννοώ) γεγονός που μου αρέσει διότι θεωρώ πως καθαρίζει αποτελεσματικότερα από ένα επίπεδο μαντηλάκι και πως κάνει μια μικρή απολέπιση.

Είναι ένα προϊόν που σίγουρα δεν θα αγοράσω ξανά. Πίστευα πως θα μου αρέσει, διότι το αντίστοιχο καθαριστικό προσώπου όπως και η αντίστοιχη ενυδατική κρέμα δεν μου προκάλεσαν κανέναν ερεθισμό.


Τα λέμε σύντομα...



p.s. Εννοείται πως το γεγονός ότι δεν άφησε ικανοποιημένη εμένα αυτό το προϊόν δεν σημαίνει πως δεν θα αρέσει και σε εσάς. Απλά σας έγραψα την προσωπική μου γνώμη για αυτά τα μαντηλάκια.



12 σχόλια:

  1. Λοιπόν, θα σου πω. Τα συγκεκριμένα μαντηλάκια τα θεωρώ τα αγαπημένα μου. Πάντα μα πάντα παίρνω αυτά, εκτός αν δε τα βρω. Κι όχι μόνο τα ροζ, αλλά και τα πράσινα, γενικώς προτιμώ Bioten. Τώρα τελευταία βέβαια, μερικές φορές με τσούζουν κι εμένα. Πρέπει να έχουν αλλάξει τη φόρμουλα, δεν εξηγείται αλλιώς. Πάντως εξακολουθώ να τ'αγοράζω. Δεν ξέρω τι γίνεται, ελπίζω να το διορθώσουν γιατί παλιά δε μ'ενοχλούσαν καθόλου. Κι εγώ με full make-up χρησιμοποιώ 2-3 αλλά δε με πειράζει εφόσον δε χρησιμοποιώ τίποτα άλλο για ντεμακιγιάζ, και όντως αφήνουν καθαρό το δέρμα, δε μου αφήνουν υπολείμματα πέρα από μερικές φορές που βάζω πιο δύσκολα προϊόντα, ειδικά στα μάτια. Δεν ξέρω, απλά θέλω να τα κάνουν όπως πρώτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα τότε που ήμουν άτυχη και δεν πρόλαβα να δοκιμάσω την παλιά τους σύνθεση. Μα τί παθαίνουν οι εταιρίες; Από τη στιγμή που βγάζουν ένα προϊόν που αρέσει στους καταναλωτές για ποιο λόγο να το αλλάξουν αν είναι να το κάνουν χειρότερο?

      Διαγραφή
    2. Έλα ντε, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω ειλικρινά. Προσπαθούν να τα βελτιώσουν και τα κάνουν χειρότερα λογικά.

      Διαγραφή
  2. Ωραίο review! Γενικά δεν μου αρέσουν τα μαντηλάκια, προτιμώ νερό ντεμακιγιάζ να το βάζω εγώ σε βαμβάκι, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει και πολλά για να έχω ολοκληρωμένη άποψη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ γω μόνο σε ειδικές περιπτώσεις χρησιμοποιώ μαντηλάκια,
      Απλά μου αρέσει να έχω πάντα στο σπίτι κι αυτή την επιλογή γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστούν!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο review! έχεις ένα βραβειάκι από μένα!
    http://confessions-of-an-everydaygirl.blogspot.gr/2013/11/the-unpaixtable-blogger-award.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως απαράδεκτα! Και έχω δοκιμάσει και πολλές εταιρείες! Για να ξεβάψουν ειδικά μάσκαρα ήθελαν πολύ επιμονή και έτσουζαν και τα μάτια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα σήμερα αλλεργική αντίδραση με αυτά (τα πράσινα) και ψάχνω να βρω reviews..όσες είχα διαβάσει είχαν διθυραμβικές κριτικές...
    ποτέ ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, περαστικά!
      Εγώ πάντως σίγουρα δεν τα ξαναπαίρνω!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ!!
      Εννοείται ποτέ ξανά..και επειδή δεν μου αρέσουν ούτε pom pon-septona με βλέπω με μωρομάντηλα!

      Διαγραφή