Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

COMPARISON:facial waters

Τα χρησιμοποιώ καθημερινά κι έτσι αποφάσισα να γράψω και για αυτά!


Ξεκινάω από αριστερά.

Carroten facial water
150 ml περίπου 5.5 ευρώ

Avene Eau thermale
150 ml περίπου 7 ευρώ

Apivita natural water
100 ml περίπου 11.5 ευρώ

The Body Shop Vitamin E face mist
100 ml περίπου 8.5 ευρώ


Δεν θα ξεκινήσω να σας μιλάω για το καθένα ξεχωριστά λεπτομερώς, γιατί όλα σχεδόν προσφέρουν το ίδιο πράγμα. Δροσίζουν, αναζωογονούν, τονώνουν, ενυδατώνουν και σετάρουν το μακιγιάζ. 
Τα 3 πρώτα είναι σε μεταλλική συσκευασία, ενώ το τελευταίο σε πλαστική.
Τα δύο πρώτα ψεκάζουν όσο πατάς την αντλία κι όταν σταματήσεις παύουν να ψεκάζουν (σαν λακ), ενώ στα δύο τελευταία κάθε πάτημα είναι και ένας ψεκασμός (σαν κολόνια). Δεν έκανα και την καλύτερη περιγραφή, αλλά φαντάζομαι καταλάβατε τι θέλω να πω.
Όλα έχουν πλαστικό καπάκι.
Όλα πιστεύω μπορούν να φυλάσσονται και στο ψυγείο.

Για μένα το κάθε ένα έχει διαφορετική χρήση.

1. Της Avene βρίσκεται στο κομοδίνο μου και το χρησιμοποιώ είτε σαν τελευταίο βήμα μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ, είτε όταν έχω καεί από τον ήλιο το καλοκαίρι τοπικά, είτε για να δροσίσω το πρόσωπό μου.


2. Της Carroten βρίσκεται στην τσάντα θαλάσσης μου. Το είδα πρώτη φορά φέτος σε καταστήματα και το πήρα μόνο για αυτό το λόγο. Παλιά στη θάλασσα έπαιρνα μαζί μου της Avene αλλά επειδή αυτό είναι πιο οικονομικό, δεν θέλω να ξοδεύω της Avene απλά και μόνο για να δροσιστώ στην παραλία, τη στιγμή που έχει και άλλες χρήσεις. (Θεωρώ πιο "πολύτιμο" της Avene).




3. Της The Body Shop βρίσκεται μέσα στην τσάντα μου. Σετάρω καμιά φορά το μακιγιάζ μου, το ανανεώνω κατά τη διάρκεια της μέρας με αυτό, και κυρίως το χρησιμοποιούσα το καλοκαίρι αντί ενυδατικής. Ψεκαζόμουν πριν κοιμηθώ, αλλά και κατά τη διάρκεια της μέρας (έχω κανονικό δερμα, με τάσεις ξηρότητας το χειμώνα). Γι' αυτό και παρόλο που το αγόρασα τον Ιούλιο είναι σχεδόν άδειο! Το μεγάλο του όμως αρνητικό για μένα είναι το άρωμα. Μυρίζει πολύ έντονα τριαντάφυλλο (για τα δικά μου γούστα). Πολύ όμως!



4. Τέλος, της Apivita.... δεν το χρησιμοποιώ! Δεν μου άρεσε καθόλου η μυρωδιά ούτε στο συγκεκριμένο που είναι με άνθη πορτοκαλιάς, ούτε στο άλλο με το πράσινο τσάι, κ εφόσον είχα εναλλακτικές, με το που τελείωσε (πάλι καλά), δεν το ξανααγόρασα. Απλά δεν άντεχα καθόλου τη μυρωδιά.



Είχα δοκιμάσει και της Vichy πριν 3-4 χρόνια αλλά μου ερέθιζε (κοκκίνιζε) το πρόσωπο κι επομένως δεν αγόρασα ξανά ούτε εκείνο.

Αν μου ζητούσαν να διαλέξω μόνο ένα, αυτό θα ήταν της Avene γιατί κατά τη γνώμη μου είναι αυτό που εμπιστεύομαι περισσότερο, το χρησιμοποιώ εδώ και 4-5 χρόνια και είναι πρακτικό από τη στιγμή που βγαίνει σε 3 μεγέθη.
300 ml περίπου 9 ευρώ
150 ml περίπου 7 ευρώ
 50 ml περίπου 4 ευρώ
Πολύ πολύ γρήγορα λοιπόν θα σας γράψω(πέρα από τα προφανή πράγματα που προσφέρουν) τις χρήσεις του καθενός για μένα.
Carroten: στην παραλία ως πιο οικονομική λύση αντί του Eau thermale
Avene: για ολοκλήρωση του καθαρισμού προσώπου, σε εγκαύματα από τον ήλιο
Τhe Βody Shop: αντί ενυδατικής


Θέλω να δοκιμάσω και της Caudalie καθαρά και μόνο για ενυδάτωση προσώπου, αλλά όσες φορές το αναζήτησα σε φαρμακεία, δεν ήμουν τυχερή.
Καμία άλλη πρόταση;


(Στις τιμές λέω περίπου γιατί εξαρτάται από το που θα τα προμηθευτείτε)

6 σχόλια:

  1. Τις Avene το χρησιμοποιούσα όλο το καλοκαίρι στην παραλία!!!!! Απίστευτα δροσιστικό!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το καλύτερο κατά τη γνώμη μου από όλες τις απόψεις και με τις περισσότερες χρήσεις!

      Διαγραφή
  2. kalaaa tis avene tin latreyw alla na se sou pw na dokimaseis kai ton bodu shop an den kanw la8os ayto me tin vitamini C einai teleiooo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. eixa agorasei tis body shop me vitamini c to peeling kai tin krema imeras kai den mou aresan. tha kanw kai xehwristo review. kai malista mou evgalan kai spurakia. kai fovamai kapws. ase pou i murwdia tou mou fainetai polu ximiki. sa xlwrini. les na to exw mono egw auto to provlima? to dokimases esu? apla mou fainetai twn bodyshop genika murizoun entona!

      Διαγραφή
  3. Α δεν το ήξερα ότι υπάρχει και thermal water Carroten! Υπάρχει δηλαδή στα μαγαζιά εκτός καλοκαιριού; Ωραίο review!

    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή